מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה גנטית להתאמת תרופות, אמינה?עדי10/04/2016
שלום... סובלת מחרדה שנים, עשיתי בדיקה גנטית דרך הפסיכיאטר (הבדיקה המדוברת, נשלחה לחול) נבדקו כל התרופות הפסיכיאטריות והתוצאות שלי היו- לבנות (יש ירוק- התאמה, לבן- פרווה, אדום- סיכוי לתופעות לואי או חוסר יעילות) הכל יצא לבן, מה שהיה שונה משאר התוצאוצת שהרופא שלי קיבל עבור מטופלים אחרים. אני מאז מרגישה איבוד תקווה... עד היום ניסיתי שתי תרופות SSRI עם הטבה חלקית (מעטה) ואנחנו שוקלים לעבור ל SNRI אבל כל התוצאות בבדיקה הגנטית יצאו לבנות (הבדיקה נבקדה שנית ע"י החברה לבקשתנו, והתוצאות אושרו)... האם זה אומר שאין סיכוי ששום תרופה תעזור לי?? :( אני מפחדת מכך מאוד תקוותי היתה שאמצא תרופה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתייאשי
שמוליק10/04/2016שלום עדי.
אינני רופא.
הדברים שכתבת ליוסי נכונים לגמרי לגבייך.
פסיכיאיטריה זה לא רק תרופות. פסיכיאטריה זה טיפול בקשיים נפשיים בכל דרך אפשרית. הטיפול התרופתי מהווה רק חלק מהטיפולים המוצעים.
ד"ר דוידאור ובכלל שאר הרופאים של הפורום תמימי דעים בכך שצריך לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי.
אני יכול להגיד על עצמי שהתרופות לא עשו לי טוב, כך שהדבר הכי טוב עבורי היה להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים.
אז באמת שאין סיבה להתייאש. גם אם טיפול תרופתי אינו מתאים לך - יש טיפולים אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
עדי10/04/2016שאין לי כוחות לטיפול פסיכולוגי... אני מרגישה שלא במצב לזה אני רק בחצי שנה האחרונה בכלל מסוגלת לדוגמה לצפות בטלויזיה קצת.. (בכזאת רמה החרדה), היתי שנתיים בחרדה ככ חזקה שכל הגוף שלי פרכס (רעד חזק בכל הגוף + קפיצות שרירים) כמעט 24 שעות ביממה. הדבר שהכי מועיל לי זה הסחת דעת ולשבת ולדבר עם פסיכולוג על הכל לדעתי יחמיר לי שוב את המצב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנב
עדי10/04/2016אני חייבת תרופה שתייצב אותי שתי ה SSRI שלקחתי ההטבה הכי גדולה היתה שהיתה הקלה בערך כרבע מהזמן, אבל היא לא מספקת, ולא נמשכת מספיק (אחרי כמה ימים, שבוע, שוב מחמיר, ללא סיבה) אני רוצה לפחות להתיצב על המצב הקצת יותר טוב כשמרגישה קצת יותר טוב שוקלת ללכת לפסיכולוג וזה נראה לי איכשהו אפשרי אבל לפני שמספיקה לחשוב על זה אפילו המצב מחמיר. הפסיכיאטר מחליף לי עכשיו ל SNRI , אני ביקשתי לנסות, למרות תוצאות הבדיקה הגנטית.. תודה על הניסיון לעודד אגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדרך כלל מה שמקובל
שמוליק10/04/2016שלום עדי.
אכן, בדרך כלל מקובל לתת תרופה על מנת להוריד את החרדות לרמה כזו שתאפשר לצאת מהבית כדי להגיע לטיפולים הפסיכולוגיים.
בדרך כלל, טיפולי C.B.T. הם יעילים נגד חרדות. מדובר בטיפולים שנחשבים ליעילים מאוד, ואין בהם צורך "לחפור" בעבר, ולכן ניתן גם להשיג תוצאות תוך זמן קצר יחסית.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים אודה על תגובה
עדי13/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק. מחכה לשמוע מה הרופאים
עדי13/04/2016בפורום יאמרו בקשר לבדיקה הגנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית להתאמת תרופות, אמינה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2016ממש לא אומר כך..
הבדיקה בודקת את השונות הגנטית.
כמובן שצבע ירוק, מהווה את ההתאמה הגבוהה ביותר.
אך לבן זה בסדר וסיכוי גבוה לשיפור..
אדום = מומלץ להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)