מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבלת חוות דעת. פסיכופת?..אמיר12/04/2016
היי,
אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לנתנוים הבאים שאפרט, אני מניח שעל מנת לתת תשובה מדוייקת יותר יהיה צורך בלבצע אבחון מעמיק יותר אך אשמח לשמוע את דעתך למרות המידע המצומצם.
קוראים לי אמיר (שם בדוי),
אני משרת ביחידה מובחרת ומאובחן כמחונן (130iq).
אין לי חרטה, ומצפון אולם יש לי אכזבה כלפי חוסר הצלחה בין אם זה פגיעה בתדמית היוקרתית שבניתי לעצמי או כישלון עבור מטרה מסויימת.
קשה לי שההורים שלי אוהבים אותי כי אין לי איך לבטא אליהם אהבה בחזרה, אני מעדיף שכל אחד ישמור את האהבה הזאת לעצמו.
יש לי יצר תוקפני גבוהה אך אין לי חשיבה לבצע מעשים שלא נאותים לדעת החברה, אך אני כן חש רגש עמוק להרוג מחבלים, זה לא דחפים אלא רצון, וזה לא בשל השנאה שלי כלפיהם אלא בשל הסקרנות והכוח שזה נותן.
כשהתגייסתי פסיכולוג טען שעשיתי זאת בשל רגש התוקפנות שלי ולא בשל ציונות.
יש לי אהבה גדולה לאחיותי ואחיי, אעשה הכל כדי לשמור עליהם גם אם זה יפגע בי תוך כדי.
בתקופת ההתבגרות (14-16) היה לי סף עצבים קצר ומחודד שהיה מתבטא בשבירה של דברים ובחוסר שליטה גבוה, עם הזמן למדתי לשלוט בזה וכיום גם כאשר אני עצבני כל פעולה מתבצעת בידיעה למעשים שלי.
מעולם לא עשיתי מעשה בלתי נאה וחריג.
מלבד חלק מצומצם מהמשפחה שלי הרגשות של אנשים לא מעניינים אותי, כמו כן גם פציעה ובעיות חמורות.. אביע נסיון לתמיכה ועזרה אך זה רק ככללי חברה ובכדי לא להיות שונה.
הרגשות שלי מאוד מצומצים, כמעט ולא חוויתי אהבה כלפי בחורה והיא מעולם לא הייתה אהבה חזקה.
אני מקיים הרבה יחסי מין ונהנה רק מהספורט שבזה, לאחר סיומם אני פשוט מעוניין ללכת.
נשיקה זה דבר סתמי בשבילי, לא מרגיש עם זה דבר וזה נראה לי מגוחך.
הרבה פעמים אני נמצא עם בחורה רק כדי שאוכל לשמוע ממנה כמה אני נראה טוב וכמה אני גדול ויפה.
הרבה פעמים אני ניגש לבחורה רק כדי לשמוע את זה ממנה, רוב הפעמים הבחורה עצמה לא מעניינת אותי.
אני לא מתקשר בקלות עם החברה, אני שקט ומופנם, אך לאחר תקופה עם אותם אנשים הם מתחברים אלי יותר וזה מתבטא אצלהם לעיתים עד כדי הערצה כלפי.
קל לי לקנות אנשים, גברים ונשים כאחד, קל לי לגרום להם לרצות אותי ולהעריץ אותי והרבה פעמים אני עושה את זה רק כדי להרגיש שאני יכול.
אני שונה, זה ברור לי, זה לא באמת מעניין אותי שאני שונה, אבל ארצה לדעת ממה זה נובע והאם קיים לכך אבחון. האם יש לך כיוון הבחנה מסויימת? שוב, ברור לי שלקבלת הבחנה מדוייקת יש לבצע אבחון מקיף יותר, ולכן גם אקח את תשובתך בפרופורציות.
בברכה,
אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק12/04/2016שלום אמיר.
אני מניח שתקבל תגובה גם מאחד הרופאים, אבל יש סיכוי שדבריי בתור סטודנט לפסיכולוגיה יהוו תשובה, גם אם לא תשובה מספקת.
ישנה מחלוקת בין התיאורטיקנים האם אדם הוא טוב מיסודו או לא.
על פי רוג'רס - אדם טוב מיסודו, אולם על פי פרויד, אדם אינו טוב מיסודו, האיד שנמצא בלא-מודע דוחף את האדם לבצע מעשים שיגרמו לו הנאה מבלי להתחשב בתחושות של אנשים אחרים. מה שמונע מאנשים לבצע את הדחפים שלהם - הוא מבנים בנפש שנקראים האגו והסופר אגו. הסופר אגו מייצג את הדרך הרצוייה, אם מבחינה מוסרית ואם מבחינה השפעה חיצונית של החברה.
על פי פרויד, אפשר אולי לומר שינה בעייה באגו שלא מצליח מספיק לרסן את הדחפים של האיד.
על פי התיאוריה של רוג'רס, השאיפה היא הגשמה עצמית. אם ישנם שאיפות שנראות כבלתי מוסריות - לא ניתן לטפל.
ניתן למצוא הסברים נוספים בפרספקטיבה הביהביוריסטית, כחיזוקים או עונשים שגרמו לך להסיק שכאי להיות פחות רגיש כלפי אחרים.
בגישה הקוגניטיבית, אפשר אולי לומר שיש לך דרך חשיבה שגורמת לך את האפטיות.
וכמובן, שבגישה הביולוגית, ניתן לומר שמדובר באיזו בעייה בתיפקוד של המוח.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.
אמיר12/04/2016היי שמוליק,
תודה על התגובה.
סיבות העבר אשר הובילו אותי למי שאני פחות עולות לי לראש.
אם זכרוני אינו מטעה אותי פרויד טוען שהאדם מתעצב עד גיל 6? ורוג'רס לעומת זאת טוען שאדם מתעצב במשך כל חייו... ולכן אם נלך לפי התיאוריה של רוג'רס אוכל לומר שהיתכן שאותם חוסר רגשות נובעות בשל הרצון שלי בגילי היותר מוקדם (כבר מגיל 14-15) להגיע ליחידה מובחרת (דבר אשר צלח לי לבסוף); בשאיפה להגיע כמה שיותר רחוק ולמען העתיד לבוא הייתי צריך להתעלם מהרגשות שלי ולהזניח אותם... בכי, עצב, שמחה כל הרגשות הללו מנעו ממני מלהיות לוחם כל יכול.
אך קיימות כל כך הרבה סיבות אשר סותרות אחת את השניה כך שקשה לי להצביע על האופציה הנכונה.
את האשכול למען האמת פתחתי בכדי למצוא הצדקה למה שאני, למצוא הבחנה שתכליל אותי עם קבוצת השתייכות עם דפוס התנהגות זהה ובכך למצוא הצדקה נוספת.
למרבה האירוניה אמי פסיכולוגית בעצמה, אם אחפור עמוק בנבכי מוחי אני מניח שאחת הסיבות שאני סגור כלפיה היא בשל החשש שתבין את החולשות שלי ובכך תמנע ממני להיות אותו אדם שלם, נמשיך באווירה הפסיכולוגית ואומר שהיתכן כי עשיתי הכללה כלפי כלל החברה ונסגרתי בכדי להסתיר את חולשותיי ורגשותיי.
אך מנגד אם נעבור לצד הביולוגי היתכן שפשוט נולדתי כך,
אם איני טועה בסריקת מוח של פסיכופת ניתן לראות כי איזור האמיגדלה המזוהה עם הרגש לקוי, הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במקרים דומים.
אך שוב מעניין יותר לדעת האם יש הבחנה פסיכולוגית אם דפוס התנהגות זהה אשר מכלילה אנשים עם התיאור שתיארתי על עצמי.
האמת שעד שאחותי הקטנה נולדה הייתי כל כך אטום מבחינה רגשית שכאשר היא נולדה פחדתי כל כך שלא אוהב אותה, כשהיא נולדה כולם היו כל כך שמחים ואני פשוט לא הרגשתי דבר; לקח לי מספר שבועות עד שהצלחתי לאהוב אותה.
המושג פסיכופת נשמע כל כך תלוש מהמציאות אך למען האמת כשקראתי את זה זה הרגיש לי כמעט זהה לדפוס התנהגות שלי, הנתונים היחידים שהצליחו לעורר אצלי ספקות הם האהבה שלי לאחיי ואחיותיי שיגרמו לי לשמור עליהם עד כדי פגיעה עצמית בי והעובדה שאני לא משקר לעיתים תכופות, אני לא צריך את זה בכדי להעצים את עצמי בניגוד למאופיין אצל פסיכופת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שנאמר-בת מלך יופייך נמדד
בדוי12/04/2016כמו שנאמר-״בת מלך יופייך נמדד בצניעותיך״. אז ככה מלבד זה שהאישיות שלך שונה ו״צנועה״ אין שום בעיה. בנוסף אולי תשאל את עצמך למה בחורות לא מעניינות אותך, לי זה נשמע שאתה לא מתרגש מבחורות וזה בעצם אולי השוני האמיתי שלך, אם ואולי במידה ואתה מרגיש שאתה נמשך לגברים אין בכך שום בושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכופת זה משהו חמור
שמוליק12/04/2016שלום אמיר.
פסיכופת זה מושג שהוא אקוויולנטי להפרעת אישיות אנטי-סוציאלית. מדובר בדרך כלל ברוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים. אני בטוח שאתה מאוד רחוק מההגדרות האלה...
זה בסדר ולגיטימי לחלוטין להיות משהו מיוחד :-).
כדי שהמיוחדות הזו תוגדר כהפרעה פסיכולוגית, חייב להיות מרכיב של סבל, ואם אין מרכיב כזה - לא ניתן לומר שזו הפרעה פסיכולוגית.
התרשמתי שאין לך סבל, אלא שזה מפחיד אותך שאתה מיוחד ולא כמו כולם.
לדעתי, פשוט תזרום עם עצמך ועם זה שאתה שונה בקטע הזה של רגישות, וזה בסדר גמור. לא צריך להתחיל לחפש הגדרות ואיבחונים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמיר
אנונימי16/04/2016יש הרבה אנשים עם קווי אישיות דומים לזה של ה"פסיכופת" שמתפקדים והכול נראה כשורה, אך אין זה כלל הופך אותם לפסיכופתים.. בשביל להפוך לפסיכופת צריך סביבה חריגה מאוד ש"תגשים" את הנטייה הביולוגית-אישיותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

