מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק למוח בלתי הפיך - הייתכן דבר כזה מתרופות אנטי פסיכוטיותיוני25/04/2016
שלום
לקחתי תרופות במשך כמה חודשים
תרופות פסיכיאטריות נוגדי פסיכוזה
מכנה סוגים .
נראה שזה הרס את המוח , הרס את האיזון של המוליכים
הרס את הכמות התקינה של הדופמין - וכעת , אני בחוסר איזון של דופמין , וחסר מוטיבציה ויכולת הנאה .
ראיות לכך - מעל 50% מאלה שיקחו אנטי פסיכוטיות לאורך תקופה - יסבלו מרעידות - גם לאחר הפסקת הטיפול הרעידות ממשיכות!
זה מראה שזה פוגע במערכת במוח ופשוט הורסת את המוח !
הורס את הפעילות התקינה של מוליכים רבים במוח . פוגע בקשרים .
האם הנזק הזה ניתן לתיקון ?????
תוגה מראש חברים יקרים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורס את המוח?
רונן26/04/2016גם קולה שאתה שותה הורס את המוח והעשן שאתה נושם וגם אפילו אשתך הורסת לך את המוח...התרופות עוזרות במצב שדרכים אחרות לא עזרו . לא מספקים כדורים בכוח אלה אם כן אתה בטיפול בכפייה. בדרך כלל ההקלה לעומת התופעות לוואי שווה את המאמץ. מי שסובל מריעדות ולא מרגיש הקלה אלו אנשים שגם בלי הטיפול יחוו רעידות דיכאון קשה וחרדות .אנשים נוטים לייחס לטיפול את הרס החיים שלהם הרצון למות או להסתגר בבית ,בזמן שגם לפני הטיפול המצב היה בדיוק אותו דבר. הטיפול לא אמור לשנות אותך או לשדרג אותך אלה רק להקל על התסמינים שמראש הגעת לבקש טיפול. כמובן שהיה עדיף בלי כדורים בדיוק כמו שהיה עדיף לי לא להכיר את גרושתי חח אבל מה לעשות וזה קרה...לומדים לחיות בכל מצב והדגש בלחיות...הכדורים ממש לא גורמים לך לרצות להפסיק לחיות אלה לבטל את ההרגשה הזאת ולשפר את איכות החיים שלך! תחשוב על אדם שלא יכול לישון..שלא יכול לתפקד מרוב שהוא בדיכאון עצוק ..על אדם שבחרדה עד שלא יכול לנשום...מה עדיף? לסבול? בינינו כל הסיפורים על NLP וכל מיני טיפולים רגשיים ושיחות זה טוב למצבים כלים ואולי בינוניים ! אבל שאדם מפסיק לתפקד ..שום טיפול רגשי לא יעזור ! רק כדורים וזאת האמת!!! שהמצב ישתפר ,בבקשה קח טיפול רגשי תפחית את המינון של הכדורים ואפילו תפסיק .אבל אם לא תשנה את אורך החיים שלך ותמשיך באותו מקום שהיית לפני השיפור ,המצב יחזור לקדמותו. קח כלב קח אישה תכיר חברים לך לחדר כושר צא לבלות תעשה סקס יותר תשלים עם כל מי שרבת איתו תפנק את עצמך בעיסוי טוב ואז תראה איך הרעידות מפסיקות וגם החרדות הדיכאון וכל שאר הירקות חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש המון חששות!!
אנונימית30/04/2016שלום גם אני לוקחת תרופה אנטי פסיכוטית שהתחילה לפגוע בהנאה שלי מהחיים ,ואני חוששת מאותו הדבר כמוך,אני מתה מחרדה שהתרופה חלילה פגעה לי במוח,כי מאז שלקחתי את התרופה אני כבר לא נמשכת מינית לאף אחת ומשהו רע עובר עליי ואני מדיימנת דברים מיניים וזה לא מזיז לי,מקווה שזה לא מהתרופה פגיעה במוח. בכל אופן אני כועסת מאוד שאף רופא לא מגיב למה שאתה אומר!! אני רוצה שרופא יגיב ויגיד שמבחינה ביולוגית זה לא יכול לפגוע בתאים במוח וירגיע אותי מהסיוט הנוראי הזה. בינתיים אף אחד לא הגיב ולא אמר לי את מה שקיוויתי לשמוע. אני ציפיתי שלא יתנו לי ולאנשים כדורים שמסכנים את חיי והכי נורא את המוח!!! איך הציבור יכול לשתוק כאשר אני ואתה ועוד אלפי אנשים מתלוננים על נזק בלתי הפיך למוח!!! אתם הפסיכאטרים דינכם הוא גיהנום!! אתם רוצחים!! לא מרפאים!!!!! צריך לחשוף את המחדל הזה ולהגביל את היתר סמכויות שמקבלים הפסיכאטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק למוח - וודאי !!!
יוני03/05/2016זה גורם לשינויים ברמות דופמין
להרס האיזון של הקולטנים במוח
ולכן זה גורן לרעד וכיווץ שרירים !!!
אפילו אם מפסיקים את התרופות , הרעת והעיוות והכיווץ שרירים לא תמיד עובר
כך שזה משאיר חותם במוח . פשוט הורס את המוח
אנשים שמשתמשים בקוקטין שזמן מחצית חיים שלו רק שעה . גורמים מהם מאוד לנזק למוח .
אז התרופות שזמן מחצית שלהם הרבה שעות , גורמות לנזק
זה מתבטא בכך שאין יותר הנאה מהחיים
אין חשק
אין יצירתיות .
המערכת הדופמינית פשוט נפגעת והופכים לאדישים ללא רגשות וללא מרץ.
לטיפש למעלה שרשם הקולה גורם נזק
עובדה שקולה לא משפיע על רגש. התרופות האלה הורסות כל טעם בחיים .
אני מדבר על תרופות אנטי פסיכוטיות .
מצפה לתגובה רצינית ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולשיט!!!
רונן03/05/2016ניסת פעם לשאול את עצמך ואת המטופלים למה בעצם הם פנו לפסיכיאטר ודרשו או יותר נכון התחננו לעזרה ולטיפול?! בגלל שהחיים שלהם היו מקסימים?! הנאה מירבית?! אושר גדול?! "ושלא יעבדו עליכם"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולשיט!!!
יניר03/05/2016"ושלא יעבדו עליכם"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטוט
שמוליק03/05/2016שלום יריב.
כדאי לצטט את הדברים שנכתבו ב"אודות" של הקבוצה מטופלים ומטופלות שוברים שתיקה בפייסבוק:
"התכנים בעמוד אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. חשוב שלא תמנעו מקבלת עזרה במקרה הצורך. קיים סיוע במערכת הפסיכיאטרית. ישנם צוותים שונים במוסדות שונים, במחלקות שונות, קיימות המון נקודות אור".
ישנם הרבה ליקויים מערכתיים שאינם מתפקידה של הקבוצה בפייסבוק, ואני משתדל להעלות אותם מתוך אמונה שמדובר בטעויות אנוש סבירות, גם אם בעיני המטופלים זה מאוד כואב.
אין לי שום צל של ספק שלפחות הרופאים שמנהלים כאן את הפורום התייחסו בצורה המכובדת ביותר לביקורת העניינית שהייתה לי על המערכת ולפחות לגבי עצמם - הם לא יחזרו על טעויות שנעשו איתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי עניין הרעד וההנאות
בדוי03/05/2016האם ידוע לכם אם הנזק של חוסר הנאות בחיים כתוצאה מהתרופה הוא מפסיק כאשר מפסיקים לקחת את התרופה או שזה נזק לכל החיים? והאם הנזק של הרעידות הוא גם יכול להיפסק או שהוא לכל החיים? מישהו שיגיב בבקשה!! אני מתחננת): אני ממש בחרדות ואני מרגישה שאין לי יותר הנאות בחיים !!! אפילו אם יביאו לי גלידה ענקית עם קצפת אני לא ירגיש את הטעם שלה,זאת תופעה חדשה שקוראת לי כתוצאה מהתרופות ,אני כבר לא יודעת מה לעשות רע לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי זה עבר אחרי חצי שנה
שמוליק03/05/2016שלום רב.
אצלי זה עבר אחרי חצי שנה מאז הפסקת הטיפול התרופתי.
אבל אני רואה חובה מוסרית להזהיר אותך שלא להפסיק את הטיפול התרופתי בצורה לא זהירה. חובה לנקוט בכל אמצעי הזהירות כדי למזער סיכונים.
ראשית, לדבר עם הרופא המטפל. סביר להניח שהוא לא יאהב את הרעיון, אבל אם הוא ייוכח שאת נחושה בהחלטתך - הוא אמור לכבד אותה, ויתרה מזאת, מתפקידו כרופא להדריך אותך כיצד להוריד את המינונים כך שיהיו מה שפחות תסמיני גמילה.
צריך להפסיק את הטיפול מתוך אמון ברופא, ושתדעי שאם חלילה תהיה התדרדרות במצב, אז יהיה רופא שתסכימי ללכת אליו כדי לקבל טיפול תרופתי - ולו באופן זמני בלבד עד שהמצב ישתפר.
צריך להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים, ולדווח למטפל על ההחלטה להפסיק את הטיפול התרופתי.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית יקרה!
רונן03/05/2016תאמרי לי בבקשה הנונימית יקרה...מאוד מעניין...מאז שהתחלת לקחת טיפול תרופתי הפסקת להנות מהחיים...אם כל כך היה לך טוב בחיים והמון הנאה אז למה פנית לעזרה ולקבלת טיפול?! אולי תשתפי אותנו למה פנית לקבלת טיפול ומה היו התסמינים והבעיות שלך?! שאת מדברת על אלפי אנשים שנגרם להם נזק מוחי מהכדורים את בקשר עם האנשים האלה ?! אלו עובדות?! רצוי שתספקי מידע אמין ומדוייק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמיר את הבעיה
יוני03/05/2016פניתי לטיפול על בעיה קלה
הטיפול החמיר את הבעיה.
גרם לרעד
ואין יותר הנאות בחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מטופלים שהתחילו בטיפול כפוי
שמוליק03/05/2016שלום רונן.
אני ממש איתך, אני זוכר שפעם כתבת תגובה מאוזנת שמציגה היטב את עמדתם של אלו שהטיפול התרופתי טוב ומועיל להם, ועם זאת, הצלחת גם לגלות פתיחות כלפי מטופלים שעבורם יותר יעיל להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים.
מי שמתחיל בטיפול כפוי, הרבה פעמים מפעילים עליו לחץ מסיבי לקחת תרופות ועוד כל מיני מניפולציות פסולות.
חלק מהן היא לומר שקשיי תיפקוד שייתכן שהם תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות הן בהכרח תסמינים שליליים של המחלה.
דיכאון הנובע מקשיי התיפקוד הוא בהכרח דיכאון פוסט-פסיכוטי.
הרבה מטופלים לוקחים את זה רחוק ומתחילים להאשים את הפסיכיאטרים כסוכנים סמויים של חברות התרופות, ואחר כך כבר אי אפשר לסייע להם כי הם כבר איבדו את האמון במערכת...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
יוני04/05/2016התחלתי טיפול בכפייה!
לא פניתי לאף אחד
זו הייתה טעות
תן תרופות האלה לאדם בריא ותראה שהוא מתפורר מהר מאוד!!!
נסה בעצמך לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
שמוליק04/05/2016שלום יוני.
אם נראה לך שפגעו בך במהלך האישפוז, ומדובר בדברים חמורים, כגון אלימות בלתי סבירה, וכיו"ב - אז כדאי שתעלה את הדברים בקבוצה בפייסבוק של מטופלים ששוברים שתיקה, או לפנות לעמותת מגן.
יש לציין, שהיה תחקיר של כלבוטק שבעקבותיו, שתי אחיות ואח נשפטו והורשעו
גם אם אין לך באופן אישי ראיות, הרבה פעמים קורה שכאשר מצטברות הרבה תלונות, בסופו של דבר יוצאים תחקירים כגון זה שנעשה בכלבוטק, והדין עם הפושעים מתמצה.
אם הטענות שלך מתמצות בעיקר בטיפול התרופתי, אז העניין הזה מאוד מסובך ומורכב.
בעניינים האלה, הקבוצה בפייסבוק ועמותת מגן- הן לא הכתובת; ההתעסקות שלהם היא בעיקר נגד התעללויות המנוגדות לחוק, שטיפול תרופתי אינו נכנס לכותרת הזו. בעמותת מגן, יש הרבה מאוד חומר נגד טיפול תרופתי פסיכיאטרי, אך זו לא המטרה העיקרית של העמותה.
בניגוד לרונן, שבאמת אין מה להתווכח איתו שהטיפול התרופתי מועיל לו, גם אני נמנה עם אלה שהטיפול התרופתי הרס אותם, כך שאני יכול להבין לליבך.
מתוך חוייה אישית של אישפוז, אני משוכנע שהמשקל שהטיפול התרופתי תופס הוא יותר מדיי כבד, ושהרגישות כלפי מטופלים שסובלים מהטיפול התרופתי שואפת לאפס, ושהמצב בלתי נסבל וחייב להשתנות.
אני יכול לומר, שלפחות הרופאים שמנהלים כאן את הפורום שמעו את הדברים שלי, ואין לי ספק בדבר שהם הפנימו את המסרים, ושהם מסוגלים לגלות רגישות כלפי הסבל של מטופלים מטיפול תרופתי, אבל הם כולם מטפלים פרטיים, ויש עוד הרבה דרך עד שהמסרים יגיעו למרכזים הרפואיים.
בהמלצה ועידוד מד"ר דוידאור המנהל את הפורום, התחלתי בשנה שעברה ללמוד פסיכולוגיה. אני יכול לשתף אותך באירוע שהיה בקורס מבוא לפסיכולוגיה בשנה שעברה, שיבהיר מה המצב:
הדיון היה בהסברים על מחלת הסכיזופרניה. המרצה אמר שהטיפול המקובל הוא תרופתי, ושאין מה לדון בטיפול ללא תרופות. בתור אחד שאובחן בסכיזו-אפקטיב ושהפסיק את הטיפול - זה ממש קומם אותי, אבל העדפתי בשלב ההוא לשתוק.
המרצה הוסיף לתאר איך שהטיפול התרופתי עזר לחולים לצאת מהמרכזים הרפואיים ולהשתלב בחברה.
הייתה סטודנטית שסיפרה שהיא עשתה שירות לאומי עם סכיזופרנים, והיא ממש לא מבינה מדוע הם כל הזמן רוצים "לזרוק" את התרופות שמועילות להם. המרצה ממש היה איתה.
בקיצור, תבין שזה מה שמלמדים באוניברסיטה...
אני מקווה בעתיד לעשות מחקר בעניין שיחשוף את האמת, ושייתן לטיפול התרופתי את מקומו הראוי.
יכול להיות שמה שצריך לעשות זה לפתוח קבוצה בפייסבוק של מטופלים ששוברים שתיקה על הטיפול התרופתי, אם כי אני די מסופק האם קבוצה כזו יכולה להועיל מעבר לתמיכה של חברי הקבוצה אלה באלה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)