בקשה להמלצה ודרך טיפול לפני שיהיה מאוחר מדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה להמלצה ודרך טיפול לפני שיהיה מאוחר מדי
    סטפני
    01/05/2016

שלום רב לרופאים ,
    יש לי שאלה עקב בעיה שאנני יודעת אך לפעול לגביה ואיזה גורמים לערב בנושא הסיפור הוא כזה :
    יש לי אמא בת 53 גרושה עם 3 ילדים בני 19-26-32 שנמצאת כבר תקופה ארוכה בהתמכרות לשתייה חריפה ובסוג של דיכאון שהביאו אותה לנסות לשים קץ לחייה פעמיים, בפעם הראשונה יצא כך שזה לא הגיע למצב של גורמים רפואיים , ובפעם שנייה נאלצנו להביא אותה לבית חולים לקבלת טיפול רפואי , לאחר אישפוז של יממה שחררו אותה הביתה והמלצה להמשך טיפול במסגרת קופת החולים.
    העניין הוא שהיא כלל לא מעוניינת בשום טיפול וטוענת שהיא בריאה והיא בסדר, ומאוד טוב מסתירה את ההתמכרות שלה לשתייה ולא מוכנה לשטף פעולה בשום דרך, אני מאוד פוחדת שיקרה אסון ואין לנו כלכך אמצעים לטיפול כלשהו באופן פרטי .
    אשמח לעזרה אך אפשר לפעול במצב זה
    תודה מראש על התשובות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    02/05/2016

שלום סטפני.

אינני רופא.

קודם כל, זה מצער לשמוע.

אני רוצה להתייחס לשאלה של הילדים שהיא לדעתי חשובה מאוד מצד עצמה. הילדים בני ה 32 וה 26 אמורים להיות עצמאיים ולא תלויים כלכלים בהורים, כך שהם יוכלו להסתדר בכוחות עצמם, אך המצב של בן הזקונים הוא מסובך יותר.

כיוון שמדובר באדם בגיר - לא יהי ניתן להיעזר בגורמי הרווחה. המירב שהם יוכלו לעשות הוא לתת אי אילו המלצות לעמותות פרטיות. הם אינם אמורים לסייע במקרים כאלה. נער בן 19 אינו, אע"פ מבחינת החוק הוא בגיר - לא ניתן בגיל כזה להסתדר בלי תמיכה כלכלית של ההורים. הייתי מציע לדאוג קודם כל לבן הקטן...

לגבי האם - ניתן לאשפז אותה בכפייה רק אם היא נמצאת במצב פסיכוטי ויש מסוכנת לעצמה או לסביבתה. יכול להיות שהרופאים לא השתכנעו שהיא במצב פסיכוטי שמצדיק אישפוז כפוי.

צריך להיות במודעות שלא תמיד מצליחים לטפל במקרים כאלה ביעילות. אני ממש מקווה שזה לא המצב, אבל צריכים להיות מודעים לכך. זה בדיוק היה המקרה עם אימא שלי ז"ל שסבלה ממחלת נפש, ולא הייתה מסוגלת ללכת לטיפולים, ומה שכואב לי באמת זה הסבל שאני ושאר האחים שלי סבלו, ושמי שהיה צריך לקחת אחריות התרשל בתפקידו.

מסיבה זו הדגשתי את העניין של הילד הקטן.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמלצה ודרך טיפול לפני שיהיה מאוחר מדי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/05/2016

תוכנית נטיפול משולבת; משפחה, רופא משפחה, פסיכיאטר, ואם צריך עו״ס - רווחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו