חרדה מהקשיים והסבל שיהיו בעת גמילה מהויפאקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מהקשיים והסבל שיהיו בעת גמילה מהויפאקס
    נורית
    02/05/2016

שלום אני הייתי באשפוז בנס ציונה בגלל חרדה בעוצמות גבוהות ודכאון , שם החליטו לתת לי ויפאקס 225 מ"ג כששוחררתי משם, נחשפתי למידע אודות הבל הרב הנגרם במהלך תהליך הגמילה מהתרופה, מאז אני נמצאת בחרדה קטסטרופלית ולא מצליחה להרגע כבר יותר משבוע בגלל ההפחדים שלי ממה עלול לקרות לי אם וכאשר אצטרך להגמל מהתרופה. אודה לכם אם תוכלו לתת לי מידע מרגיע ולומר לי שאפשר לעבור תהליך גמילה מויפאקס בלי לסבול מתופעות לוואי נוראיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מי אמר שחייבים להפסיק?

שמוליק
    02/05/2016

שלום נורית.

אינני רופא.

נראה לי יותר מדיי ברור שבנסיבות שלך, יש מקום לשקול את האפשרות להישאר עם התרופה. יכול להיות שהנזקים מתופעות הלוואי אינם שווים בנזק של החרדות שיש לך מהפסקת התרופה.

כדאי לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא לחזור לסם טעות שלקחת מההתחלה

232323
    02/05/2016

אם את לא רוצה לקחת את התרופות מגיל צעיר לכל החיים ואז בגיל ארבעים להיות כמו זקנה בת 60 שלא זוכרת כלום בגלל שהסמים המסוכנים האלה דפקו לך את המוח אל תחזרי לכדורים ותנסי כמה שיותר לחיות בלעדיהם ואם יש משבר לפתור אותי באמצעות טיפול פסיכולוגי ולא תרופתי. אני ילדה בת 19 ובגלל התרופות האלה הסוכר שלי בדם עלה , כי הכדורים שאני לוקחת יכולים לגרום לסכרת, אל תקחי את הכדורים שוב. אני מאוד רוצה להפסיק את התרופות אבל אני רוצה לראות אדם אחד שלקח תרופות ובאמת לא חזר לזה יותר . בקיצור יכול מאוד להיות שהרמאות היא לא רק בכך שקוראים לסמים ממכרים תרופות אלא גם בכך שנותנים אשליה שאפשר להפסיק לכל החיים. אני רוצה לראות אדם שהפסיק שיגיב פה ועכשיו. כי התרופות האלה תפקידם לדרדר אותכם נפשית ושתיהיו תלויים בהם ואז כשאתם מפסיקים שמצבכם הנפשי ידרדר וכך שוב ושוב תחזרו לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הפסקתי

שמוליק
    02/05/2016

שלום רב.

אני מצטער שאני שובר לך את הקונספירציה, אבל זו האמת.

היו לי ארבעה אישפוזים, וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף.

אמנם ההפסקה נעשתה בניגוד להמלצת הרופאה המטפלת, אבל הגעתי למצב שלא יכולתי לסבול יותר מתופעות הלוואי של התרופות. הרגשתי כל כך רע שכבר רציתי למות, והרגשתי שאין לי מה להפסיד; עדיף לחיות עם סיכון גבוה לאישפוז נוסף מאשר לסבול.

בסופו של דבר אחרי כחצי שנה חזרתי לעצמי.

מי שקיים חשש סביר שהוא סובל מתופעות הלוואי של התרופות - אני מציע לו לבחון עם הרופא המטפל את האפשרות להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים כך שיהיה ניתן בסופו של התהליך להוריד מינונים ולבסוף להפסיק את הטיפול התרופתי על תופעות הלוואי שלו.

עם זאת, לא ניתן להסיק על הכלל. יש מטופלים שבשבילם טיפול תרופתי זה טוב. יש גם מטופלים שממש מעוניינים בטיפול תרופתי, ומבחינתי זה לגיטימי לחלוטין.

לפני כמה שנים כשהתחלתי להשתתף בפורום הייתי כותב דברים הרבה יותר חריפים ובוטים בגנותם של התרופות. מסיבה זו, הרבה מהתגובות שכתבתי נמחקו, וחטפתי ובצדק הרבה ביקורת מצד הרופאים המנהלים את הפורום.

כדאי לציין, שהרופאים בפורום תמימי דעים בכך שתרופות זה לא הפתרון האולטימטיבי, ושצריך לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי, וכדאי להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות שהוא רואה בפסיכותרפיה (טיפול בשיחות), את הטיפול העיקרי לטווח הארוך ושהוא בכלל מעדיף לתת מה שפחות תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שטויות...

רונן
    03/05/2016

רואים נשאת צעירה חסרת ניסיון ,ביטחון וידע...בורות מובילה לסבל!!! המון הפסיקו טיפול תרופתי .התרופות עוזרות למי שזקוק לעזרה!! אנשים שוכחים שמספקים תרופות לאנשים שסובלים ולא לאנשים שאין להם בעיה או מתלוננים על סבל ופגיעה באיכות חיים. שאדם בדיכאון בחרדה לא ישן בקושי נושם מסתגר בבית ובעצם חיי מת אז עדיף לסבול קצת מתופעות לוואי ולהתחיל לחיות.הכדורים ממש לא עושים אותך זקן להפך ..בגדול הם עושים אותך צעיר! שאתה חיי אתה נשאר צעיר . שאתה כבוי מדוכא ובחרדות אז אתה מזדקן ונגמ ר!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדתית יש לתרופות השפעה קשה מאוד ו

בדוי
    03/05/2016

עובדתית ואיפלו הפסיכאטר שלי אמר לי שהתרופות יכולות לגרום לסכרת וגם גורמות לסערת ולכן צריך לבדוק,בנוסף עובדתית כתב לך מישהו תגובה שהוא הרגיש רע עם התרופות ולא יכל יותר לסבול את התופעות לוואי ככה שלאחר לקיחתן אין שמחה רבה.עובדתית יש גם רעידות להרבה אנשים שלקחו את התרופות וזאת תופעת לוואי ידועה וגם מאוד חמורה שמסיבה נזק עצום לתפקודו היומי של האדם. ולמה אתה חושב שכל כל הרבה אנשים מתנגדים לכך ? סתם? בנוסף שאלתי רופאים על מנת להבין מה השוני הביולוגי בין תרופה לסם ואף אחד לא ענה לי!!! ואפילו התפללתי ורציתי להאמין שיש שוני כי אני מאוד חוששת.הלוואי וכל התופעות לוואי הקשות האלה לא היו קיימת ואלה היו תרופות פלא מושלמות שעוזרות להרבה אנשים ובאמת מרפאות אחרת אנשים לא היו חוזרים לזה כל כך הרבה פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מעניין

שמוליק
    03/05/2016

שלום רב.

אני יכול לומר לך ממה שנלמד בקורס מבוא לפסיכולוגיה פיסיולוגית שההבדל הוא די דק.

כשלמדנו את הפקר שעוסק בפסיכופרמקולוגיה, והגדרנו את המושג סם, אז זו ההגדרה שלו: חומר שאינו מיוצר בגוף באופן טבעי המשפיע השפעה ניכרת בכמויות קטנות.

תרופה נכללת בהגדרה הזו של סם.

המושג סם בשפה המקובלת מתייחס יותר לסמים מסוכנים, ואילו תרופות שהן יותר בטוחות לשימוש לא מקובל לכנות אותן כסמים.

יתר על כן, יכול להיות שתרופה וסם מסוכן תהיה להם בדיוק את אותה ההשפעה, וכל ההבדל בין התרופה לסם המסוכן הוא בכך שהסם המוכן בא בדרך כלל במינונים גבוהים יותר בעוד שהמינון של התרופה הוא יותר שקול ומדוד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מעניין

ו. פקר
    06/05/2016

"כשלמדנו את הפקר"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן

יוני
    04/05/2016

תיקח תרופות האלה לשבוע
    ותראה עצמך מתפורר.!!!
    מת זומבי מהלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת???

רונן
    04/05/2016

אני לוקח כבר שנתיים ואני מרגיש מצויין חדר כושר כדור סל עבודה מדהימה חברים בת זוג בילויים חיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו