מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת תרופות מוצעת נגד שינה מרובה ורעדאופיר09/05/2016
שלום שמי אופיר
אני חולה בסכיזו-אפקטיב עם מאניה דיפרסיה, ולאחרונה חל שיפור במצבי ובהמלצת פסיכיאטרים אני מוריד את המינון בתרופתי. הפסיכיאטר מאפשר לי בחירה אישית בין התרופות- איזו מהן להפחית.
אני לוקח-
20 מ"ג זיפרקסה (הפחתה מוצעת 5 מ"ג),
600 מ"ג ליתיום (הפחתה מוצע 300 מ"ג),
1500 מ"ג דפלפט (הפחתה מוצעת 500 מ"ג),
600 מ"ג טרילפטין (הפחתה מוצעת 300 מ"ג).
יש לי תופעות לוואי שעיקרן- רעד בידיים וצורך בהרבה שעות שינה.
א. האם יש תרופה ספציפית שאם אפחית אותה זה יעזור נגד הרעד בסיכוי יותר גבוה? (הרעד לא התחיל עם הליתיום ואולי רק אחרי לא מעט זמן אחרי הוספת הדפלפט והטרילפטין. הזיפרקסה הייתה מתחילת הטיפול.)
ב. האם טרילפטין יכול להגביר את שעות השינה הנצרכות? (הזיפרקסה הגבירה אצלי את שעות השינה)
ג. האם מוכח שטרילפטין מסייע נגד סכיזו-אפקטיב (עם מאניה דיפרסיה)? אני שואל כי פסיכיאטר ראש מחלקה מאחד בתי החולים בארץ טען בפגישה איתי שהנתונים המדעיים ליעלות הטיפול בו נגד חולים בסכיזו-אפקטיב כנ"ל לא מספקים ראיה מספקת. את ההמלצה להתחיל בטיפול קיבלתי מרופא אמריקאי.
תודה!!!
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת תרופות מוצעת נגד שינה מרובה ורעד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/05/2016חובה מעקב צמוד של רופא, תוכנית מסודרת המותאמת אישית.
לא ניתן לקבוע ללא בדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)