מינון אפקטיבי של אפקסור XR לדיכאון, חרדות והתקפי פאניקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון אפקטיבי של אפקסור XR לדיכאון, חרדות והתקפי פאניקה
    רון
    12/05/2016

התחלתי לפני מספר שבועות בלקיחת אפקסור XR, התחלתי שבועיים במינון 75 מ"ג והתחלתי להרגיש כבר טוב, הפסיכיאטרית המליצה לי לעלות ל-150 מ"ג (טרם שיחה איתה לגבי ההשפעות עם ה-75 מ"ג) כאשר ניסיתי לעלות אני כבר מעל שבוע על 150 מ"ג, אני מרגיש פחות טוב בהרבה וגם חש יותר תופעות לוואי, ייתכן שהמינון של 75 מ"ג מספיק אפקטיבי עבורי ויכול לסייע במצבי? אוכל לומר שיש לי רגישות גבוהה לתרופות ולמשל בעבר שניסיתי אסיוול או תרופות הרגעה אפילו החצי מינון של המינון הנמוך ביותר השפיע עליי.
    האם ב-75 מ"ג התרופה לא תפעל כלל על אפקט הנורדרנאלין?
    האם במידה ולא, האם יש SNRI שעובדת מהמינון ההתחלתי כבר על הנורדרנאלין? ואם כן האם היא יעילה גם לדיכאון וגם לחרדות והתקפי פאניקה?
    כי קראתי שמה-SNRI רק האפקסור מתווה להפרעות פאניקה.
    אציין כי קראתי בפורומים בחו"ל על מטופלים שסיפרו גם שעלו ל-150 מ"ג וזה עשה להם תופעות לא טובות ושירדו חזרה ל-75 מ"ג זה ממש עזר להם כמעט ללא תופעות לוואי.

אודה על מענה לשאלותיי ועצתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מינון אפקטיבי של אפקסור XR לדיכאון, חרדות והתקפי פאניקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2016

במינון 75 מ'ג פחות סביב שאפקסור יפעיל את נוראדרנלין
    לעומת איקסל IXEL , שמשפיע על נוראדרנלין מהמינון הראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו