קשר בין גמילה מויפאקס ורצון למות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין גמילה מויפאקס ורצון למות
    אני
    15/05/2016

לאחר כמה שנים שהתרופה הזו הורגת אותי מבפנים החלטתי להפסיק ליטול אותה לאט לאט. מאז ההפסקה אני מוצא את עצמי חושב כל הזמן על התאבדות. מעולם לא חשבתי שאתאבד אבל בשבועות האחרונים זה נראה אפשרות יותר ויותר עדיפה... קשה לי להבין אם זה באמת אני או תסמיני הגמילה. זה לא נהייה קל יותר. כל יום אני חושב יותר ויותר למות... התופעות האלה נגמרות מתישהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק את העניין נול איש מקצוע

שמוליק
    15/05/2016

שלום רב.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.

אי אפשר להתעלם מההרגשה שלך שהתרופה הורגת אותך מבפנים. על פניו, נראה שאם בלי התרופה ישנם מחשבות אובדניות, אז עדיף לקחת את התרופה ולחיות. בכל אופן, זה לא אומר הכל או לא כלום; יכול להיות שישנו מינון שמצד אחד ימנע את המחשבות האובדניות, וגם לא "יהרוג" אותך מבפנים.

כמובן, שפסיכיאטריה זה לא רק תרופות, וצריך לבחון גם טיפולים פסיכולוגיים.

יש לי השערה, שאומרת שאולי ההחלטה להפסיק נבעה מכך שנסית לדבר על כך עם הרופא המטפל, והוא לא התייחס לתלונה שלך במספיק כובד ראש, או מלכתחילה לא ראית מקום לדבר איתו על כך. אם זה המצב, אז פשוט צריך להחליף רופא, וללכת לרופא אחר רגיש יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון למות בעקבות הפסקת ויפאקס

אני
    15/05/2016

תודה על ההתיייסות
    כפי שאמרתי לא נטתי לאובדנות עד שהפסקתי ען התרפה וכן גם לפני שהתחלתי ליטול אותה
    אני מעדיף לחשוב שמדובר בתופעת גמילה אך שלא כתופעת גמיחה ההולכת ונחלשת, הרצון למות הולך ומתחזק ונעשה חזק ממני לאט לאט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מויפאקס

רונן
    16/05/2016

השאלה שנשאלת..למה בעצם התחלת לקחת ויפאקס? השאלה השניה האם בעבר היו לך מחשבות כאלה? אולי בגלל דיכאון קשה שהוביל למחשבות קשות ואובדניות התחלת לקחת ויפאקס? תהליך הגמילה לא גורם למחשבות אובדניות! הוא יכול לגרום להרגשה לא נעימה זרמים סחרחורות ועוד תסימיני גמילה לא נעימים . אולי לאחר זמן שיעבור אחרי ההפסקה בטיפול יתכן שהמצב הקשה שהיית בו לפני תחילת הטיפול ושביגללו התחלת בעצם בטיפול יחזור ואז באמת יכול להיות שיהיו לך מחשבות אובדניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין גמילה מויפאקס ורצון למות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2016

יש לפנות לפסיכיאטר לבדיקה והערכה
    תופעת גמילה - לפעמים כולל: חזרה של תסמונת נפשית ומסוכנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו