שאלה בנושא תופעות לוואי,אשמח אם תעזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא תופעות לוואי,אשמח אם תעזרו לי
    עידן
    20/05/2016

שלום,הבנתי שכאשר לוקחים תרופות פסיכאטריות במינון גבוהה ויש תופעות לוואי חייבים להחליף תרופה כי אחרת התופעות לוואי הן בלתי הפיכות .השאלה שלי היא כזאת אני לקחתי במשך שלוש שנים ריספרדל 2 מ״ג ומתחילת השלוש שנים אני חשה תופעת לוואי בעוררות המינית -בעיית תפקוד מינית רצינית,השאלה שלי היא האם גם בעיות בתפקוד המיני יכולות להיות בלתי הפיכות אם לא מחליפים תרופה בזמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זה לא מדוייק

שמוליק
    20/05/2016

שלום עידן.

אינני רופא. אני סטודנט לפסיכולוגיה ויש לי נסיון אישי רלוונטי.

קשיים בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי ידועה ושכיחה של תרופות פסיכיאטריות ובמיוחד לתרופות נוגדות דיכאון ותרופות אנטי-פסיכוטיות, כך שרב הסיכויים שגם תרופה אחרת תגרום לתופעות לוואי.

לגבי נזקים בלתי הפיכים - זה אמור לקרות; ברגע שיהיה אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי כאשר יהיה שיפור במצב הקליני (כמובן רק על פי הנחייה של הרופא המטפל), תופעות הלוואי אמורות לחלוף.

חייבים לומר את האמת, שהיו מספר הודעות בפורום הזה, שהייתה בהם תלונה על נזקים בלתי הפיכים כתוצאה מלקיחת תרופות שלא חלפו גם אחרי שנה מזמן ההפסקה. אין אפשרות להעמיק בנושא, אבל יכול להיות שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וצריך למצות את הטיפולים הפסיכולוגיים; פסיכיאטריה זה לא רק תרופות.

אני לקחתי במשך הרבה זמן גם תרופות אנטי-פסיכוטיות וגם תרופות אנטי-דיכאוניות, וכולן השפיעו על התיפקוד המיני, אבל זה לא כך כך הפריע לי כמו הזומביות. התופעות חלפו כחצי שנה אחר ההפסקה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו