מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בטסמינים שלילים של סכיזופרניהדני25/05/2016
שלום שמי דני ושאלתי היא כזאת:
לפני 15 שנה הייתי מאובחן בדיכאון פוסט פסיכוטי שהיה גם קליני ממנו סבלתי כ 5-10 שנים. באותה תקופה טופלתי במיספר תרופות אנטי דיכאוניות מסוג ssri ומיספר תרופות snri אך ללא הואיל כלל.
רק המירו שניתן לי ביום בהיר אחד שינה את התמונה ב 180 מעלות.ומאז אני לא בדיכאון , אבל ...הסימפטומים השלילים של הסכיזופרניה שלי שמבוטאים בחוסר מוטיבציה מוחלט ותיפקוד ברמה נמוכה , מפריעים לי מאוד.
שאלתי היא לאור הטיפול התרופתי שלי (סוליאן 600מג ומירו 45מג)
ומה שסיפרתי למעלה , האם יש תרופה אנטי דיכאונית/חרדתית שיכולה להישתלב ולעזור לי בתסמינים שהזכרתי או כל תרופה ?
תודה דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין באמת תרופה כזו
שמוליק25/05/2016שלום דני.
אינני רופא. אני סטודנט לפסיכולוגיה, ואגב, גם אני סבלתי מ"תסמינים שליליים".
ראשית, צריך לומר את כל האמת על התסמינים השליליים ועל דיכאון פוסט פסיכוטי.
אלה היו ההסברים שניתנו לי כשהייתי במחלקה פתוחה אחרי אישפוז כפוי במצב פסיכוטי חריף.
מנקודת המבט שלי, השתכנעתי שהתסמינים השליליים, היו למעשה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. הדיכאון הפוסט פסיכוטי, הוא למעשה היה דיכאון שנבע מחוסר היכולת לתפקד שהוסברה כ"תסמינים שליליים" שלמעשה הייתה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.
עובדה היא, שכחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופה האנטי-פסיכוטית - התסמינים השליליים נעלמו כלא היו.
אי אפשר להסיק ממני על הכלל, אבל אפשר בהחלט להסיק שקיימת אפשרות שגם אצל מטופלים אחרים התסמינים השליליים אינם אלא תופעות לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטית ושהדיכאון הפוסט פסיכוטי הוא דיכאון הנובע מחוסר היכולת לתפקד בגלל ה"זומביות".
אינני מציע להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; זה עלול להיות מסוכן. אבל מה שכן, חייבים לומר את כל האמת; ישנם מטופלים שמרגישים שה"זומביות" היא בגלל התרופות, ואחרי שכל הזמן אומרים להם שאלה תסמינים של המחלה - הם מאבדים את האמון, שזהו הבסיס ההכרחי לטיפול.
כדאי לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות של התמקדות חזקה יותר בטיפולים פסיכולוגיים, שעם הצלחתם, ניתן יהיה להוריד את המינון של התרופה האנטי-פסיכוטית, ואז יהיה אפשר לבדוק "על רטוב" את ההשערה שמדובר בתופעות לוואי (אם כי לא יהיה ניתן להוכיח בוודאות שזו הסיבה, כי עדיין יהיה ניתן לומר שהמחלה עברה).
כדאי לציין ממה שלמדתי בקורס פסיכולוגיה פיסיולוגית, שהתסמינים החיוביים באים לידי ביטוי בעודף דופמין במסלול מסויים, ואילו התסמינים השליליים באים לידי ביטוי במחסור בדופמין במסלול אחר. זה עצמו אומר דרשני, שאולי התרופה האנטי-פסיכוטית ש"מפחיתה" דופמין (המונח המקצועי הוא אנטגוניסטיות לדופמין), למעשה מפחיתה דופמין גם במסלול האחר, ואולי זו הסיבה לתסמינים השליליים.
בכל אופן, לי אמרו שאולי לפונקס יכולה לעזור לתסמינים השליליים, אבל אני די סקפטי; שמעתי ממטופל שקיבל לפונקס שהוא סובל מ"זומביות", ומה גם שלא ממהרים לתת אותה כי היא עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות, שזו ממש סכנת חיים, והיא בדרך כלל בקו האחרון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך
אנונימי26/05/2016בן 28
לפני כשלוש שנים עברתי אפיזודה פסיכוטית כתוצאה מנטילת נוגדי דיכאון במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג).. למרות שה"פסיכוזה" שעברתי שנויה במחלוקת הגעת לאחר מכן לרופא פסיכיאטר אחר ממי שנתן לי את הנוגד דיכאון והכניס אותי למצב הזה
הפסיכיאטר שהגעתי אליו במצב פסיכוטי הביא לי סוליאן 200 מ"ג בשביל לאזן אותי.. היו ימים שעליתי גם ל-400 , אבל אגיד לך ת'אמת תופעות הלוואי מהתרופה הזו היו אצלי בלתי נסבלות, עליתי 20 קילו מה שגרם לי בעצם גם למצב רוח רע שנהייתי שמן.. הייתי "כבד" מין זומבי כזה.. קהה בחושים וברגש.. לא היה לי כוח וחשק לכלום..
פשוט חזרתי אל הפסיכיאטר ועמדתי על כך שאני לא נוטל את התרופה הזו יותר.. עברתי ללמיקטל מאז לאחר התעקשותי
תכלס הרופא דאג ורצה למנוע ממני להגיע שוב למצב מאני בגלל זה הוא התעקש שאקח סוליאן אבל לא יכולתי לסבול את התופעות לוואי
לדעתי העלות ששילמתי מלקיחת התרופה הזו עלתה על התועלת (מה גם שנשארתי עם ה-20 קילו שהעלתי לצערי וגם גורמים לי להרגיש רע לעתים תכופות..)
יש אנשים שאולי זה יעזור להם יותר כמו ששמוליק אמר לא ניתן להסיק במקרה זה מהפרט אל הכלל.. רפואה זה מדע לא מדויק ובטח ובטח שפסיכיאטריה גם כן..
אני חושב לעצמי כמה אנשים "נופלים בין הכיסאות" שנכפה עליהם איך שהוא לקחת את התרופות האלה עם תופעות הלוואי שלעתים בלתי נסבלות :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)