מיואש משלוש שנים של התמודדות עם הפרעת חרדה-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואש משלוש שנים של התמודדות עם הפרעת חרדה-
    י
    30/05/2016

שלום, אני בן 22, חוויתי את ההתקף פאניקה הראשון שלי כשהייתי בן 18, בסין.
    באותו יום כבר חוויתי את השני ויום למחרת את השלישי.
    חזרתי לארץ ומספר מחודשים לאחר מכן אובחנתי כלוקה בהפרעת פאניקה.
    מאז אני חצי בן אדם, הטריגר שלי הוא עליה בלחץ באוזניים (החוויה שגרמה להתרף הראשון היא עליה לקומה 127 בבניין בשנגחאי שיצרה לחץ באוזניים שלי ותחושה משמעותית של מחנק).
    אני מתקשה לעלות עליות רציניות עם הרכב (לדגומא, לירושלים) ללא חרדה, לא עליתי על מטוס כבר שלוש שנים מאותה הסיבה ואני חווה אגרופוביה בכל חניון, מעלית והרבה מקומות אחרים ומשונים. אני כבר תקופה ארוכה מטופל לסירוגין בציפרלקס 15 מ"ג וקלונקס 10 מ"ג, כאשר בלושה חודשים האחרונים הרופא גם אמר לי להפסיק לצרוך אלכוהול. כל זאת לצד טיפול cbt כבר כמעט שנה. ישנו שיפור מסוים במספר ההתקפים- בערך אחד לחודש לעומט אחד לשבוע אך החרדה קיימת כל הזמן. לאחר שהרופא החליט שלא אשתה אלכוהול המצב הידרדר עוד יותר, בשל הריחוק שנוצר ביני ובין חברי כשהם שותים בשבתות ואני לא, מה שהכניס אותי לדיכאון דיי רציני, לצד זה שזה לא כל כך עזר.
    אני מנסה לשאול מה דעתך? האם יש מקום לשינוי בצריכה של התרופות? או אולי בשיוני בטיפול הcbt? ובקשר לאלכוהול- לפני הפסקת השתיה המצב היה זהה (כבר שלושה חודשים שאני לא שותה) חוץ מהעניין שכרגע אני גם מורחק מהחברים שלי גם בדרך הזו. אני בדיכאון ואני לא יודע איך לצאת מהמצב הזה. אשמח מאוד לתגובה, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    02/06/2016

שלום רב.

אינני רופא, בנתיים אני סטודנט לפסיכולוגיה ממש בתחילת הדרך.

טיפולי C.B.T. בדרך כלל עוזרים, אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל. יכול להיות שצריך לנסות טיפולים פסיכו-דינמיים שמטרתם לחפש סיבות נוספות לחרדה שקרו לפני העלייה למגדל הגבוה בסין.

יכול להיות שטיפולי הצפה flooding יכולים לעזור, אבל משתמשים בהם במקרים נדירים, כי הם יותר מדיי מפחידים; מדובר בטיפול שבו חושפים את המטופל בצורה חזקה לחרדה (במקרה שלך זה יכול יהיה מגדל גבוה) בלי אפשרות לצאת לעזוב או לברוח. הטיפולים האלה יעילים בכל שתוך טיפול או שניים החרדה נפסקת, אבל הם כל כך מפחידים שכמעט אף מטופל אינו מעוניין בהם. בדרך כלל מי שמעוניין בטיפול כזה הוא קצין שעבר איזו טראומה והוא חייב לצאת ממנה מהר מאוד על מנת להגיע מוכן למבחנים שיחרצו את גורלו לגבי המשך השירות בצבא.

כמובן שאת האפשרויות האלה - רק אם הן נראות לך - צריך לשקול מול הרופא המטפל.

לגבי הטיפול התרופתי שמגביל את צריכת האלכוהול - יש מקום לשקול את העניין בשנית עם הרופא המטפל. התחושה של הריחוק מהחברים היא גורם פסיכולוגי שצריך לקחת אותו בחשבון, ומצוא את האיזון הנכון.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שמוליק

י
    07/06/2016

תודה רבה על ההודעה שמוליק. Flooding דווקא נשמע מעניין. מעריך את ההודעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש משלוש שנים של התמודדות עם הפרעת חרדה- - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2016

במקרים קשים
    לעתים יש צורך להוסיף נוגד פסיכוזה זמנית לטיפול ב SSRI
    הטיפול הכי יעיל והכי מהיר:
    היפנוזה רפואית
    פרטים באתר שלי.
    בנוסף CBT גם יעיל.. ומומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להיפנוזה

י
    28/06/2016

חשבתי המון בזמן האחרון לנסות היפנוזה כי באופן עקורני יש לי בעיה עם סוגסטיה של לחץ באוזניים ואיך שאני מפרש את הסוגסטיה הזו. אני מאוד מקווה שיכול להיות תהליך הטמעה מחדש של התגובה שלי לטריגר הזה. נשמע מאוד מעניין אני אחפש את המרפאה שלך ברשת תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו