מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני חווה מאניה? אשמח למענהאניאני12/06/2016
שלום,
בת 32 עשיתי איבחון בגיל 18- דיכאון מג'ורי, דיסתימיה, OCD, חרדה כללית וחרדה חברתית.
הייתי בטיפול עד גיל 26. עדיין לוקחת כדורים (סימבלתה)
אני מעשנת קנביס רפואי (ללא קשר לנפש. מדובר בפציעה) כבר שנה.
את השאלה לגבי מניה דיפרסיה אני שואלת בגלל החוייה הבאה:
לפני יומיים התחלתי להרגיש מעלה רוחנית, הבנה כאילו העולם בסדר והכל טוב. היו לי הרבה מחשבות עמוקות שרצו שעות ארוכות.
היום הרגשתי מלאת ביטחון, ניהלתי שיחות בלתי צפויות והראיה שלי כלפי העולם השתנתה, הכל אחר לחלוטין, החדר שלי פתאום אחר, הכל רגוע.. קשה מאוד להסביר את התחושה הזאת.
חשבתי שאולי זה יעבור אבל זה ממשיך גם עכשיו...
אני מאובחנת כסובלת מדיכאון מג'ורי, שום מטפל לא דיבר איתי על מניה דיפרסיה
במידה ואין לי ממה לחשוש- מדוע אני מרגישה ככה?
לרגעים זה נראה לי שבא לי לברוח מהתחושה הזאת כי באיזשהו מקום עולה בי המחשבה שזה טוב מידי כאילו אני צריכה לחזור למטה כדי שזה יהיה אמיתי
אני אדם שחושב הרבה ומאוד מודע למצב שלו (בגלל המודעות הגדולה אפשר לומר שכיום אני לא סובלת מOCD ולא מחרדה חברתית), נורא מתסכל להרגיש ככה, כאילו אני לא במציאות בכלל.
אשמח לתגובה
תודה רבה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי לציין שבשבוע האחרון קרה דבר
אניאני12/06/2016שהיה לי מאוד קשה להפנים, והרגשתי שאני לא יכולה להכיל כמות מידע כל כך גדולה, שזה גדול עלי ומכך נכנסתי לפאניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)