ד''ר יונתן דוידאור בבקשה תשובה מקצועית כנה ואמיתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד''ר יונתן דוידאור בבקשה תשובה מקצועית כנה ואמיתית
    רונן
    16/06/2016

ד''ר יונתן דוידאור האם אתה מכיר אישית מטופלים שהיו משתמשים באפקסור\ויפאקס ונגמלו לגמריי ולא לקחו יותר כדורים נוגדי דיכאון וחרדה? האם הגמילה מהכדור הזה באמת כזאת קשה ביחס לכדורים אחרים ואני מדבר על צריכה של 225 מ"ג ליום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני הייתי תחת המינון הזה

שמוליק
    16/06/2016

שלום רונן.

אמנם לא הייתי מטופל אצל ד"ר דוידאור, אבל נטלתי ויאפקס במינון של 225 מ"ג ליום.

הסיבה למתן תרופות אנטי-דיכאוניות היה "דיכאון פוסט פסיכוטי".

ההרגשה האישית שלי היא שלא מדובר בגזרה מהשמיים שאחרי התקף פסיכוטי עלול לבוא דיכאון פוסט פסיכוטי. ההרגשה שלי היא שתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות שהתבטא בחוסר יכולת לתפקד - הוא זה שגרם לי לדיכאון.

לאחר הפסקה של התרופה האנטי-פסיכוטית, חלה הטבה במצבי, ואפשר היה להוריד את המינון בהדרגה. בהתחלה ל 150 מ"ג ליום, ואחרי כמה חודשים ל 75 מ"ג ליום, עד שבסוף היה ניתן להפסיק.

בכל אופן, אין להסיק מהמקרה שלי שזו הדרך הנכונה לכלל, אלא יש צורך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו, ולכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. ניתן רק להסיק שכנראה שזה אפשרי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר יונתן דוידאור בבקשה תשובה מקצועית כנה ואמיתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2016

בהחלט כן.
    הגמילה מסרוקסט לעתים קשה יותר.
    במקרים קשים לגמילה
    מומלץ לעבור לפרוזאק ( זמן מחצית חיים כמעט 7 ימים- יותר קל להיגמל)ואז הפסקה בהדרגה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו