מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריספרדל פגע בזיכרון בטווח הקצרלא ידועה19/06/2016
שלום קודם כל הקדמה-אני מאחלת לכל הפסיכאטרים לקחת את התרופות האנטי פסיכוטיות ולראות בעצמם את הנזקים שהם עושים,אני מאחלת לפסיכיאטרים ללכת לכלא כמו שמגיע להם.ועכשיו לנושא ריספרדל, הריספרדל פגע לי קצת בזיכרון בטווח הקצר והחליפו לי תרופה לאריפליי השאלה שלי האם גם הארפליי ומרכיביו הכימיים ידועים כפוגעים בזיכרון ? למשל ידוע שאם הריספרדל פוגע קשות בתפקוד המיני אז הארפליי יכול לגרום לאותו הדבר אך כעקרון לפי מרכיביו הכימיים של הארפליי הוא שונה מריספרדל בקטע המיני ולכן לא אמור לפגוע,אז עכשיו אני שואלת האם הארפליי אמור לפי מרכביו הכימיים לפגוע בזיכרון כמו הריספרדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידועה מאוד מוזרה
רונן19/06/2016אם את טוענת שהתרופות עושות לך נזק אז למה בעצם את לוקחת אותם? אם הרופאים הם רוצחים וצריכים ללכת לכלא ,אז למה את הולכת אליהם ופונה אליהם פה? את לא נמשכת לאף אחד ...השאלה האם את אוהבת את עצמך בכלל? אולי אני אוכל לעזור לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק19/06/2016שלום רב.
ראשית, אכן ישנה בורות בכל הנושא של תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות. אני יכול לומר את הדברים מנקודת מבט מאוד ייחודית. גם בתור אחד שלקח תרופות פסיכיאטריות במשך זמן רב וסבל מהן, וגם בתור סטודנט לפסיכולוגיה בהווה.
ישנה נטייה לומר על תופעות הלוואי שהן בהכרח תסמינים שליליים של המחלה. אין בכך וודאות. יכול להיות שבאמת מדובר בתסמינים של המחלה, כיוון שישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית וסובלים מתופעות כאלו. אך גם אין וודאות שלא מדובר בתופעות לוואי. כאשר לא אומרים למטופלים את כל האמת - זה פוגע באמון של המטפל במטופל, והקללות שכתבת להם, מחזקות את ההשערה שלי...
באופן יותר ענייני, התרופות האנטי-פסיכוטיות של הדור הראשון התאפיינו בכך שהן "הפחיתו" דופמין לא רק במסלולים הרצויים, אלא גם במסלולים אחרים, והיו להם תופעות לוואי כגון דיסקינזיה מאוחרת, פרקינסון, וכיו"ב. התרופות של הדור השני וביניהם ריספרדל, אמורות להתמקד יותר במסלולים הרצויים.
אריפללי היא תרופה של הדור השלישי, ואמורה להיות טובה יותר, אך ראיתי שישנם מטופלים שמדווחים על תסמינים שמאפיינים את תופעות הלוואי של התרופות מהדור השני.
יתרה מזאת, על פי התיאוריה, התסמינים השליליים באים לידי ביטוי ב"מחסור" בדופמין במסלול אחר מהמסלול שבו יש "עודף" דופמין. מעניין מדוע אף אחד לא חשב שאולי הסיבה לכך היא התרופות עצמן שמטרתן "להפחית" דופמין, והן מפחיתות לא רק איפה שצריך?!
אין לי ספק, שהרופאים צריכים להיות מודעים לכך שהתסמינים השליליים יכולים להיות תופעות לוואי של התרופות, לומר למטופלים את כל האמת, ולהיות יותר רגישים לכך.
בנוסף לכך, אפשר להתגבר על ה"מחלה" גם בטיפולים פסיכולוגיים, כך שאין מקום לייאש מטופלים שהם יצטרכו את התרופות כל החיים.
הייתי מציע לך לנסות ללכת לרופא רגיש יותר שגם מאמין באפשרות של התמקדות חזקה יותר בטיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל פגע בזיכרון בטווח הקצר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/07/2016האריפלי יותר בטוח, כמעט אפס תופעות לוואי מיניות ומטאבוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)