מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים קיצוניים בהתנהגותו של בני וקושי להתמודד עם זהעדי23/06/2016
בני, בן 17, הוא מנהיג בכיתתו. הוא מקובל חברתית ותלמיד מצטיין. לאחרונה החל להוביל את החבר'ה שלו להתנהגויות על סף העבריינות: שתייה מרובה והתקוטטויות אלימות במיוחד. הוא התחצף בצורה קשה אל כמה מורים מקצועיים שהובילו מהלך של הרחקתו מבית ספר. המחנך הזמין אותו לשיחה יחד עימי. בני שתק רוב הזמן, היה לו מבט מהורהר ומכונס. הוא סיפר כמעט בדמעות שהוא מתגעגע מאוד לאביו שנשאר בחו"ל וניתק מגע עם המשפחה. אני סיפרתי שהחיים אתו בבית הפכו לגיהינום. הוא חסר סבלנות ומגיע אף לאלימות עם האח הצעיר ממנו. אני מודאגת מאד מפני שלפעמים אני רואה אותו מצייר ציורים עם סמלים קודרים המשלבים אלימות, כעס ועצב רב.
לטענת המנהל, אין לבית הספר כלים להתמודד איתו ויש להעביר אותו לבית ספר אחר. לדעתו מדובר במתבגר נורמלי שעשוי להתדרדר לעבריינות. היועצת רוצה להפנות אותו לפסיכיאטר והיא לא ממש מסבירה מדוע.
רציתי להבין למה היועצת רוצה להפנות לפסיכיאטר? מה היא איבחנה ועל איזה הפרעה נפשית היא חושבת?
בנוסף, איך עלי לטפל בו? למי לפנות?למה עלי לצפות מבחינת ההתנהגויות הצפויות ממנו?
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/06/2016שלום עדי.
אינני רופא, בנתיים אני סטודנט לפסיכולוגיה בראשית הדרך.
עדיף לשאול בפורום של ילדים ונוער.
בכל אופן, יש משהו שנראה לי חשוב לומר אותו:
ישנן סטיגמות חזקות לא רק על מטופלים אלא גם על מטפלים, וצריך לתת להן את המימדים הנכונים.
לי אישית היה סיפור שלצערי הרב מחזק את הסטיגמה. כשהייתי פחות או יותר בגיל הזה רציתי להתגייס לצבא, אבל אימא שלי לא רצתה. למעשה, הייתי זכאי לפטור ולו בגלל המצב המשפחתי (יתום מאב ואח אוטיסט). הצלחתי לעבור את כל מסלול המכשולים עד שברגע האחרון אימא שלי הצליחה לטרפד את הגיוס. היה צריך להעריך את הנכונות שלי לשרת למרות כל הקשיים, והדבר היה צריך לבוא לידי ביטוי במתן פטור בשל אי התאמה, אבל נתנו פטור על סעיף נפשי בצורה הכי בזוייה שיכולה להיות. אי אפשר לשכוח את היחס המזלזל מצד י"ור הוועדה הרפואית.
בן אדם כמוני שעבר חוייה כזו אמור לצאת סיינטולוג מושבע, וזה באמת מה שיצא ממני למשך כמה שנים. בסופו של דבר בשלב מאוחר יותר בחיים נזקקתי לתמיכה נפשית, וזכיתי להכיר פסיכיאטרית שאני גומר עליה את ההלל.
פסיכיאטר זה לא מפלצת, אלא רופא שתפקידו לעזור, והסנקציה של אישפוז כפוי (או כל סנקציה אחרת) אמורה להיות מופעלת רק כלפי מי שאינו משתף פעולה.
סביר להניח שמשהו קרה, ואם הילד יסכים לשתף פעולה על מנת לבחון את האפשרויות להתמודד בצורה נכונה עם הקשיים - יהיה אפשר לעלות על דרך המלך.
ועוד משהו חשוב: למי שחושש מתרופות, פסיכיאטריה זה לא רק תרופות!!!
ישנם הרבה מקרים שבהם פסיכיאטרים ממליצים על טיפולים פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי.
כל טוב ושבת שלום.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)