התקפי פאניקה ללא סיבה - הטריגר זה כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי פאניקה ללא סיבה - הטריגר זה כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלי
    שאולי
    13/07/2016

שלום רב
    מתנצל מראש על אורך הבעיה .
    בחור צעיר בן 30 בריא בדרך כלל מדרום הארץ
    לפני כשנתיים התקף פאניקה ללא סיבה . אבל הטריגר זה כאשר אני נמצא רחוק מההורים , בעת ההתקף מתחיל עם דפיקות לב , קצב נשימות מואץ ,רעידות והרגשה לא נעימה ואני מנסה בכל דרך ךחזור הביתה . פניתי לפסיכולוג אך לא ממש עזר לי בתקופה זו , לכן הפנה אותי לפסיכיאטר . הפסיכיאטר רשם לי תרופה בשם אסטו 10 מג ואחרי שבוע עולה לאט לאט עד 20 מג . אומנם תרופה זו עזרה אבל לא 100% . בכל פעם שיש לי טיול עם החברים לצפון , לילה לפני אני לא ישן ומתחיל רעידות , דפיקות וההרגשה ההיא ואז אני מבטל את הנסיעה . לפני חודש היה לנו טיול לצפון הארץ נסעתי עם החברים , באמצע הדרך התחיל לי משהו כמו זרם של חום בגוף בעיקר בחזה ודפיקות בלב אז אט אט זה נעלם . הייתי מאד שמח שהתגברתי על זה . הבעיה שלי כרגע שאני טס לירח הדבש ואני ממש מפחד שזה יקרא לי וזה מאד מאד מטריד אותי !!! אנא ממכם עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    14/07/2016

שלום שאולי.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.

ישנה טכניקה שנקראית flooding. זו טכניקה שבה חושפים את המטופל ל"איום" באופן שלא ניתן לברוח ממנו, כאשר המטרה היא להביא את המטופל למצב שבו אין לו ברירה אלא להתגבר על הפחד.

הטכניקה הזו יעילה יותר מאשר חשיפה הדרגתית לאיום, בכך שהיא מאפשרת להתגבר על הפחדים מהר יותר. עם זאת, רוב המטופלים אינם מעוניינים בה, כי היא נראית מפחידה מדיי. מי שבדרך כלל יהיה מעוניין בשיטת הטיפול הזו, הם חיילים שיש להם מועד לבחינה שאמורה לאפשר להם קידום, והם חייבים להיות מוכנים לה תוך זמן קצר.

יכול להיות שטיסה לחו"ל תהווה עבורך טיפול בטכניקה הזו שהיא יעילה, ויש בה את האלמנט שאינו מאפשר מילוט, כי לא ניתן לחזור מייד ארצה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה גר עם הוריך?

ענת
    16/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שששששששששש

רענן
    16/07/2016

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עונים לייייייייי

שאולי
    17/07/2016

אני מבקש תשובה ממומחה בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו