מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי פאניקה ללא סיבה - הטריגר זה כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלישאולי13/07/2016
שלום רב
מתנצל מראש על אורך הבעיה .
בחור צעיר בן 30 בריא בדרך כלל מדרום הארץ
לפני כשנתיים התקף פאניקה ללא סיבה . אבל הטריגר זה כאשר אני נמצא רחוק מההורים , בעת ההתקף מתחיל עם דפיקות לב , קצב נשימות מואץ ,רעידות והרגשה לא נעימה ואני מנסה בכל דרך ךחזור הביתה . פניתי לפסיכולוג אך לא ממש עזר לי בתקופה זו , לכן הפנה אותי לפסיכיאטר . הפסיכיאטר רשם לי תרופה בשם אסטו 10 מג ואחרי שבוע עולה לאט לאט עד 20 מג . אומנם תרופה זו עזרה אבל לא 100% . בכל פעם שיש לי טיול עם החברים לצפון , לילה לפני אני לא ישן ומתחיל רעידות , דפיקות וההרגשה ההיא ואז אני מבטל את הנסיעה . לפני חודש היה לנו טיול לצפון הארץ נסעתי עם החברים , באמצע הדרך התחיל לי משהו כמו זרם של חום בגוף בעיקר בחזה ודפיקות בלב אז אט אט זה נעלם . הייתי מאד שמח שהתגברתי על זה . הבעיה שלי כרגע שאני טס לירח הדבש ואני ממש מפחד שזה יקרא לי וזה מאד מאד מטריד אותי !!! אנא ממכם עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק14/07/2016שלום שאולי.
אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.
ישנה טכניקה שנקראית flooding. זו טכניקה שבה חושפים את המטופל ל"איום" באופן שלא ניתן לברוח ממנו, כאשר המטרה היא להביא את המטופל למצב שבו אין לו ברירה אלא להתגבר על הפחד.
הטכניקה הזו יעילה יותר מאשר חשיפה הדרגתית לאיום, בכך שהיא מאפשרת להתגבר על הפחדים מהר יותר. עם זאת, רוב המטופלים אינם מעוניינים בה, כי היא נראית מפחידה מדיי. מי שבדרך כלל יהיה מעוניין בשיטת הטיפול הזו, הם חיילים שיש להם מועד לבחינה שאמורה לאפשר להם קידום, והם חייבים להיות מוכנים לה תוך זמן קצר.
יכול להיות שטיסה לחו"ל תהווה עבורך טיפול בטכניקה הזו שהיא יעילה, ויש בה את האלמנט שאינו מאפשר מילוט, כי לא ניתן לחזור מייד ארצה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה גר עם הוריך?
ענת16/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשששששששששש
רענן16/07/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עונים לייייייייי
שאולי17/07/2016אני מבקש תשובה ממומחה בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)