מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אתם הפסיכיאטרים מפחדים שידעו את האמתשירן17/08/2016
היי פרסמתי מספר תגובות על ההפיכה שלי ל-א מינית כתוצאה מפגיעה מוחית מתרופות אנטי פסיכוטיות ושנלקחו חיי טרם עת. על העצב שבדבר שטרם התאהבתי ולא אוכל להתאהב שוב לעולם על כך שאני רק בת 19 ושנלקחה חלק כבד מנשמתי מנפשי מחיי בגלל הסמים הפסיכיאטריים האלה ובעיקר בגלל הריספרדל שזה כדור עם השפעות מיניות קשות. ושאין טיפול לבעיית התפקוד המיני הרצינית שלי שנקראת עוררות מינית סובייקטיבית-שאומרת שאין התעוררות של הגוף לגירוי מיני, במילים אחרות אני לא יכולה להתגרות מינית,אני מדמיינת דברים מיניים וזה לא מזיז לי בדומה מאוד ל-א מיניות, בנוסף יש להפרעה שאני סובלת עוד שם אובדן הריגוש המיני כך זה נקרא. האבסורד הוא שכמעט אין פסיכיאטרים שהם גם סקסולוגים. זאת אומרת הם יכולים לעשות נזקים מיניים רציניים מהתרופות אז איך זה שהם לא יודעים בנושא המיני כלל , זה אמור להיות מידע חשוב שקשור למקצוע שלהם אז איך הם לא יודעים דברים חשובים כל כך שקשורים למקצוע שלהם והם אינם מבינים כל בסקסולוגיה, מסקנה נזק וודאי סקסולוגי ומיני הם יודעים לעשות בעזרת נתינת תרופות שטניות אבל לתקן את המצב אף אחד לא יודע, נתערב שאתם גם ככה הולכים למחוק את ההודעה שלי, אבל מתישהו זה יצא מהחושך אל האור וכולם ידעו על הנזק הכבד שחוויתי שהסמים יכולים לעשות ולדעתי אני לא היחידה שחווה את הנזק הזה עוד מישהי פה בפורום פרסמה את בעיית ה-א מיניות כתוצאה מהסמים הפסיכיאטרים. אין לתאר את כאבי ואת האבל והנזק שנגרם לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, אין מספיק רגישות לעניין
שמוליק22/08/2016שלום שירן.
קודם כל, עברו חמישה ימים ולא מחקו את ההודעה שלך.
אכן, אין מספיק רגישות לנושא. יכולים להגיד לך שבכלל לא מדובר בתופעות לוואי אלא בתסמינים שליליים של המחלה.
אולי הבעייה מתחילה מכך שזה מה שמלמדים באוניברסיטאות, ואף אחד עדיין לא הפעיל חוש ביקורתי.
בתור סטודנט לפסיכולוגיה, אני יכול לשתף אותך במה שהיה בקורס מבוא לפסיכולוגיה.
אחת הסטודנטיות אמרה שהיא עשתה שירות לאומי עם סכיזופרניים, והיא ממש לא מבינה מדוע הם כל הזמן רצו לזרוק את התרופות. כמובן שהמרצה הסכים איתה. אף אחד לא מנסה לחשוב על הסבל מתופעות הלוואי שלהן...
אני מקווה שלא נגרם לך נזק בלתי הפיך; היו עוד אנשים שפנו שבעבר לפורום וטענו שנגרם להם נזק בלתי הפיך כתוצאה מתרופות פסיכיאטריות.
אין על כך יותר מדיי מידע מסודר; הרבה מתמודדים אינם יכולים להרשות לעצמם להפסיק את הטיפול התרופתי, ומי שיכול להרשות לעצמו, הרבה פעמים הפחד משתק אותו.
אם מישהו ירצה לחקור את הנושא בצורה מסודרת, אז גם יש מעט מאוד אנשים שניתן לחקור עליהם את הנושא, וגם מסיבות די ברורות, חברות התרופות ינסו לסכל מחקרים כאלה...
אני מאמין שניתן לפתור את הבעייה שבעטיה קיבלת תרופות באמצעות טיפולים פסיכולוגיים, ולכן, הייתי מציע לך ללכת על מטפל שמאמין באפשרות הזו של טיפולים פסיכולוגיים והפחתת מינונים עד להפסקה כפוף לשיפור במצב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן,
אחת22/08/2016אני ממש מזדהה איתך.
יש לי את אותה תופעת לוואי, ועוד תופעות רבות מתרופה שהומלצה בבית חולים פסיכיאטרי.
אל תתני לאף אחד להשתיק אותך, ולומר שאין כזה דבר בכלל, הרי שאם את מתלוננת על תופעת לוואי כזו, לא תעשי זאת רק כי סתם בא לך להתלונן..
יש לי שאלה אלייך, מקווה שזה בסדר, האם הפסקת ליטול את הריספרדל לפני זמן רב או שרק לאחרונה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לזה הסבר למה זה קורה
12322/08/2016בדיוק חשבתי על מה שאת אומרת. הכדורים האנטי פסיכוטיים,ריספרדל לדוגמא,חוסמים פעילות של דופמין. הדופמין מוליך עצבי שמעביר את האותות לגירוי מיני מהמוח לאיבר המין. גם אצל גברים שתדעי,הזקפה תלויה בדופמין,הדופמין משתחרר כאדי להעביר את האותות כאדי שתיהיה זקפה. ככה שהפעילות נחסמת גם אי אפשר להגיע לזקפה וגם אצל נשים המוליך דופמין מעביר תאותות בשביל להדליק את האזורים המיניים אצל האישה.
אם את רוצה לעזור לעצמך תנסי להפסיק ותראי אם המצב משתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההפסקה חייבת להיות בזהירות
שמוליק23/08/2016שלום רב.
אינני שולל לגמרי את המהלך של הפסקת תרופה על דעתו של המטופל מבלי בניגוד להמלצת הרופא המטפל. סוף כל סוף, אני בעצמי עשיתי את המהלך הזה, ולכן אין שום הצדקה למנוע מאחרים לעשות זאת.
אך עם זאת, כדאי לנקוט באמצעי זהירות כדי להקטין את הסיכון למינימום:
כדאי לדבר על כך עם הרופא המטפל, ולו על מנת לקבל תדריך באיזה קצב להוריד את המינון עד להפסקה המוחלטת.
כדאי להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים וליידע את המטפל על ההחלטה להפסיק את הטיפול התרופתי.
צריך שיהיה רופא שהמטופל סומך עליו שבמקרה של החמרה במצב, יהיה ניתן לפנות אליו ולבקש טיפול תרופתי, ולו רק עד שהמצב ישתפר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)