אמא למטופל פסיכיאטרי - ויש לי כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא למטופל פסיכיאטרי - ויש לי כמה שאלות
    אלמוני
    23/08/2016

הבן שלי היה מאושפז במחלקה פסיכיאטרית, קיבל מספר תרופות כמו, ריספרידל, לפונקס, קלופקסול, אביליפיי, אקספליון ועוד. לכולן הוא הגיב בתופעות לוואי קשות. לא רק שזה לא עזר לו - אלא החמיר את מצבו. הוא נהיה אפאטי, בגישה של"אנטי" לכל דבר. דורש שכנוע מסיבי בשביל לאכול ולשתות, וזה גם לא תמיד עוזר. כעת הוא מטופל בריספרידל 2 מ"ג ביום, ומדי פעם לוריוון. יש לציין שהן כבר אינן עוזרות, והילד נמצא באי שקט תמידי, לא מרוכז, בקושי מגיב, וכמו שהזכרתי לא מעוניין לאכול ולשתות מספר רב של שעות. אשמח לשמוע דיעה של רופא או מישהו שעבר מצב דומה ויוכל לתת עצות? אני חסרת אונים ומרגישה שכבר ניסיתי הכל. מציעים לי לשים אותו במחלקה סגורה אך אני מסרבת לקבל את זה שאין פתרון אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    23/08/2016

שלום רב.

אינני רופא, אני עברתי את החוייה הזו ארבע פעמים; שלוש פעמים במצב פסיכוטי חריף ובפעם האחרונה בהסכמה.

המצב די טוב. אני סטודנט לפסיכולוגיה בשאיפה לחקור בצורה מסודרת את ההשתקמות שלי על מנת לבחון האם ניתן לשחזר את האפקט.

קודם כל, אהבתי את המשפט האחרון שלך. זה ריגש אותי...

מנסיון אישי, תרופות אנטי-פסיכוטיות עלולות להחליש את הגוף ולגרום לאפתיות מוחלטת, אם כי צריך לקחת בחשבון שכל מטופל מגיב אחרת.

הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שצריך לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים, ולא ברור אם הוא מקבל. גם אם היו נסיונות, אז צריך לקחת בחשבון שצריכה להיות התאמה בין המטפל למטופל, והתאמה כזו לא תמיד קיימת, מבלי לפגוע כהוא זה במקצועיותו של המטפל.

בתור אימא מסורה, אני מרשה לעצמי להניח שאת יודעת מה קרה לו לפני האישפוז שהביא לכך. מידע זה יכול לעזור למטפל.

שיהיה בהצלחה וכל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא למטופל פסיכיאטרי - ויש לי כמה שאלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2016

חובה לשלול תופעות לוואי.
    מומלץ:
    מעקב גופני, בדיקות דם קופ'ח
    בדיקת פסיכיאטר לשלול תופעות לוואי
    שתיה מספקת, שתן בהיר שקוף.
    לשקול תוספי מזון, במיוחד מקבוצת ה B

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו