שאלה דחופה בקשר לכדור זיפרקסה והפסקתו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה בקשר לכדור זיפרקסה והפסקתו
    רויטל
    26/08/2016

הייתי לוקחת זיפרקסה 10 מ"ג במשך יותר משנה.
    בתחילת החודש הפסקתי אותו על דעת עצמי וחזרתי לקחת לאחר כמה ימים. שבוע לאחר מכן הפסקתי אותו שוב ועכשיו אני בלעדיו כבר שבועיים.
    לאחרונה אני סובלת מכאבי ראש, סחרחורות, בחילות וחוסר תיאבון-קושי מאוד גדול לאכול.
    השאלה שלי היא האם יש קשר בין מה שאני מרגישה להפסקת הזיפרקסה? האם אלו יכולות להיות תופעות גמילה? והאם לחזור לקחת את הזיפרקסה ואז התופעות יעברו או לתת לזה זמן לחלוף לבד?
    במידה ואני נותנת לזה לחלוף, כמה זמן זה לוקח?
    תודה רבה. אשמח לתשובה דחו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גם לי זה קרה

שמוליק
    26/08/2016

שלום רויטל.

תופעות כאלו זכורות לי בזמן שניסיתי להפסיק על דעת עצמי תרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות.

מה שאני עשיתי, זה היה לקחת שוב את התרופה ולהפסיק אותה יותר בהדרגה.

אינני יודע לומר מנסיוני האישי, האם זה מה שנכון לעשות, או שכיוון שכבר עברו שבועיים, אז עדיף לחכות.

בכל אופן, זה ממש לא מומלץ להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל אם כבר החלטת לעשות את הצעד הזה, אז אני רואה לנכון להמליץ על מספר דברים שיקטינו את הסיכון:

להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים, וליידע את המטפל על החלטתך.

למצוא רופא שאת סומכת עליו, שאם חלילה תהיה החמרה במצב, תוכלי לפנות אליו על מנת לחדש את הטיפול התרופתי. גם במקרה כזה, עדיין שמורה לך הזכות להפסיק שוב כאשר תהיה הטבה במצב.

זה אולי המקום להעיר, שנראה לי שהרבה רופאים אינם מספיק מודעים לסבל שקורה למספר לא מבוטל של מטופלים מתופעות הלוואי של תרופות פסיכיאטריות ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות. מקווה ומייחל לשינוי.

כל טוב ושבת שלום.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו