הפסיכיאטר אמר שכנראה ולא אגיב לתרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסיכיאטר אמר שכנראה ולא אגיב לתרופות
    אוסי
    19/09/2016

שלום לך דוקטור אני כל כך מיואשת שאין דברים כאלו,

אחרי טיפול תרופתי לא הרגשתי הטבה כלשהי והרגע חזרתי מרופא הפסיכיאטר, עברתי כמה משפחות טיפול וגם תוספות של אריפליי, אדרונקס וריספרדל כחיזוק

ניסיתי וולבוטרין, פבוקסיל, ציפרלקס, ויאפקס, מרוניל,

, הרופא הרגע אמר לי שכנראה אין טעם לנסות, כי כנראה ולא אגיב לתרופות אם אכן מדובר בדיכאון עמיד, ככה שהשיקום שלי צריך להיות פסיכולוגי יחד עם ביטוח לאומי, ואולי אף לשקול נזעי חשמל,

מחיפוש בפורמים שונים מתשובות אחרות שאכן אם מדובר בדיכאון עמיד כדאי לנסות סימבלטה ואם כאשר זה לא עוזר, אולי ללכת לשילוב של אנאפרניל עם פבוקסיל, כמובן שלא ניסיתי לא את זה ולא את זה ולא יודע מה בנוגע לברינטיליקס?

אתה חושב שהפסיכיאטר צודק בכך שלא אגיב לתרופות או שעדיין שווה לי לנסות? יש סיכוי שאגיב לתרופה כלשהי או שהמצב אבוד מבחינה תרופתית? אני לא רואה את עצמי משתקמת עם הדיכאון הזה, ובטח שלא הולכת לאשפוז יום פסיכיאטרי כל השבוע, אתה חושב שאחרי שאנסה סימבלטה או אנאפרניל עם פבוקסיל עליי לשקול טיפול בנזעי חשמל או שיש לך עוד הצעה לטיפול תרופתי או שילובי שלא שמתי לב אליו? ומה בנוגע לברינטיליקס?(או שילוב של שתי תרופות או יותר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה שבטוח - לא צריך להתייאש

שמוליק
    20/09/2016

שלום ואסי.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.

הייתי מעדיף שלא להגיב, אך כיוון שזמן רב שהרופאים לא עונים (כנראה שהם בחופשה או משהו כזה; בדרך כלל הם עונים תוך זמן סביר), אז אני אנסה לעודד.

ישנו פתגם ידוע שאומר שניתנה לרופא רשות לרפא ולא ניתנה לו רשות לייאש. לכן, גם אם כן מדובר בדיכאון עמיד - אין זה אומר שאין פתרון.

את בעצמך כתבת שאולי זה אומר שהשיקום שלך "צריך להיות פסיכולוגי יחד עם ביטוח לאומי, ואולי אף לשקול נזעי חשמל".

מה שנכון הוא שטיפולים פסיכולוגיים לוקחים יותר זמן עד שרואים תוצאות והם יכולים גם לדרוש מהמטופל עבודה עצמית, בעוד שתרופות נגד דיכאון יכולות לעבוד תוך חודש ואינן דורשות מאמץ מיוחד, אך הם טובים, וכמובן שאם אין פתרון תרופתי אז למה לא לנסות.

כדאי לציין, שבאופן כללי, הגישה שלי היא להעדיף טיפולים פסיכולוגיים, כיוון שהמטרה של הטיפול התרופתי היא לסלק סימפטומים ולא לפתור את הבעייה, בעוד שטיפולים פסיכולוגיים - מטרתם לרדת לעומק הבעייה ולפתור אותה מהשורש. ועם זאת, כמובן שאני מכבד מטופלים ואפילו מטפלים שגישתם שונה, וברור שצריך להתייחס לכל מקרה לגופו של עניין.

כמובן, שאם ישנו טיפול תרופתי שיכול לעזור ולהקל - אין סיבה שלא לנסות. אפשר אולי לנסות בפורומים אחרים.

באופן אופן, אני אאחל לך שתרגישי יותר טוב.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיכיאטר אמר שכנראה ולא אגיב לתרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/09/2016

ממליץ בדיקה חוזרת, רופא אחר.
    ייתכן ומדובר באבחנה לא מדויקת.
    לא להתייאש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל להסביר דוקטור נכבד?

גרייה מגנטית
    29/09/2016

אתה אומר שאולי כדאי לשקול להחליף רופא, תוכל להסביר למה הכוונה אם מדובר באבחנה שגויה?

הרי אני עם תסמיני דיכאון וכבר חמישה סוגי תרופות לפחות נכשלו, אם לא מדובר בדיכאון עמיד, אז על מה מדובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אפשר לעשות בנידון?

גרייה מגנטית
    29/09/2016

איזה תרופות או שילוב טיפול תרופתי(מספר תרופות יחד) אפשר לנסות על מנת לתת מענה לדיכאון עמיד? לפני שעוברים לפתרון הבא שהוא נזעי חשמל או גרייה מגנטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו