מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת כדור אנטי דכאוני בשל החמרה במצביעל20/09/2016
שלום רב,
אני בת 48. בגיל 12 חליתי באנורקסיה, ולמעשה מאז ועד היום הפרעות האכילה מלוות אותי, כאשר הבולימיה היא הדומיננטית. מיותר לציין שהבעיה עייפה אותי לחלוטין. בנוסף, אני מוגדרת כאישיות גבולית ונוטלת קוקטייל של כדורים: לוסטרל 200 מ"ג ביום, בונסרין, קלונקס ולמודקס. בשבועות האחרונים הדיכאון שלי הוחמר, ונראה שהלוסטרל כבר לא ממלא אחר ייעודו. ביקרתי אצל רופאת המשפחה וביקשתי ממנה להחליף לי לאפקסור. כעת לשאלתי: במה שונה כדור זה מהכדורים ממשפחת ה SSRI? האם הוא אכן מיועד לרמות דיכאון גבוהות יותר? מכיוון שנטלתי מינון מקסימלי של לוסטרל, מהו המינון שווה הערך של אפקסור?
בתודה מראש ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק20/09/2016שלום יעל.
אינני רופא, אני סטונדט לפסיכולוגיה, וצריך להודות על כך לד"ר דוידאור שדי דחף אותי לשם.
זמן רב שהרופאים לא עונים. בדרך כלל הם עונים תוך זמן סביר, כנראה שהם בחופשה או משהן כזה. גם להם מגיע...
SSRI הן תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין. תרופות מהסוג הזה מעכבות ספיגה חוזרת של המוליך העיצבי (נוירוטרנסמיטר) לנוירון שממנו צריך להוליך את האיתות החשמלי הלאה לנוירון הבא, וכך המוליך העיצבי נמצא יותר זמן בסינפסה (המרווח בין הנוירונים), וכך יש יותר סיוכוי שהוא יקלט בנוירון הבא לפני שהוא יסולק מהסינפסה.
תרופות מהמשפחה SNRI מעכבות ספיגה חוזרת גם של סרוטונין וגם של נויאפניפרין. שני המוליכים העצביים הם המוליכים העצביים שאחראיים על התחושה של השמחה והסיפוק.
מקווה שעזרתי, ואולי כדאי לנסות בפורומים אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)