מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב תרופות נוגדות דיכאון? ssri+snriשירי26/09/2016
שלום.. בת 35 עם מקרה ארוך שנים של פוסט טראומה + חרדה קשה + OCD
נוטלת כרגע פרוזאק (פריזמה) 60מג, וסרקוול 75מג, עם הטבה חלקית בלבד תקופה מאוד ארוכה. הרופא ממליץ להוסיף כדור SNRI, בלי להפסיק את הפרוזאק... זה יהיה אפקסור או סימבלטה) קראתי שלא לערבב ססאר.אי עם אסאנ.אר.אי... האם זה בסדר? אני סומכת על הרופא כמובן אבל ממש אודה לכם על דיעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מקבלת תשובה?
שירי03/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה מוזר
שמוליק04/10/2016שלום שירי.
אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.
לפחות על פי מה שנלמד בקורס פסיכולוגיה פיסיולוגית, שבין היתר עוסק על קצה המזלג בטיפול תרופתי, יש כאן משהו מוזר.
SSRI הן תרופות שמעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין. סרוטונין הוא מוליך עצבי (ניורוטרנסמיטור), ותפקידו להעביר הולכה מנוירון אחד לנוירון הבא בתור. ההעברה נעשית ע"י שליטת המוליך העיצבי למרווח בין שני הנוירונים (סינפסה), ואם המוליך מצליח "להתיישב" על קולטן בנוירון הבא בתור (הבתר סינפטי), אז זה גורם לפתיחת תעלה של יונים שיכולה להגדיל את הסיכוי לכך שהנוירון הבתר סינפטי "יעביר" את השדר הלאה.
המוליך העיצבי נשאר בסינפסה עד שהוא מתפרק ע"י אינזים או נספג בחזרה בנוירון הקדם סינפטי. תרופה שמעכבת ספיגה חוזרת גורמת לכך שהמוליך העיצבי יישאר זמן רב יותר בסינפסה וכך ישנו סיכוי גדול יותר לכך שהוא יצליח להתיישב על קולטן בנוירון הבתר סינפטי.
SNRI הן תרופות שמעכבות ספיגה חוזרת גם של סרוטונין וגם של נויאפניפרין. לכאורה, יש כאן אפקט שכולל את האפקט של SSRI, ואם כך, זה לא ברור בשביל מה צריך SSRI.
יכול להיות שלו היה לי ידע יותר מעמיק, אז לא הייתה לי שום שאלה, אבל על פי המידע שיש לי - הייתי ממליץ לברר את העניין מול הרופא המטפל.
אני מסכים לגמרי עם הגישה שלך שנותנת אמון ברופא; הבסיס לטיפול הוא אמון בין המטופל למטפל.
מקווה שעזרתי.
שנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמוליק
שירי05/10/2016תודה על ההסבר, מעריכה את זה (את רובו ידעתי כבר אבל) אני מניחה כי הרופא רוצה שתהיה לי פעילות חזקה של עיקוב ספיגת סורטונין... עד לא מזמן לקחתי שני סוגי סס,אר.אי ביחד (פרוזאק+סרטרלין, שניהם על מינונים הכי גבוהים), שוב.. בלי הטבה משמעותית. השאלה אם שילוב עם אס.אנ.אר.אי מסוכן יותר, או עלול להוביל לסיכונים.. מקווה לקבל תשובות , שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע
שמוליק05/10/2016שלום שירי.
על פי מה שלמדתי - לא ניתן למצוא שום הסבר מדוע שילוב של SSRI ו SNRI עלול להיות מסוכן. כנראה שהדברים לא נלמדו מספיק לעומק והידיעות שלי דלות מדיי מכדי להשיב.
אני מקווה שתקבלי בקרוב תשובה מהרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב בדיקה גנטית שעשיתי
שירי05/10/2016הראתה שאני בצבע לבן לכל התרופות.. (כולן). SSRI SNRI ואנטי פסיכוטים.. שזה בעצם לא אדום ולא ירוק זה פרווה. (הבדיקה עברה אנליזה חוזרת לבקשתי ע"י המעבדה בחול לודא שזה ככה)
אני לא סומכת על זה במאה אחוז (מעדיפה שלא) , אבל אולי זה מעיד שאני בפחות סיכון לעירבוב של שתי משפחות תרופות?
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הרופאים לא עונים בפורום?
שירי16/10/2016ברור לי שחגים ובוודאי עסוקים אבל הזנחה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מה שאני יכול לחשוב עליו הוא
דניאל17/10/2016מה שאני יכול לחשוב עליו הוא שגם אם יש חשש מסוים לסיכון של שילוב בין 2 התרופות, זה רק ממחקרים לא ברורים ולא מוכחים, ולכן הרופא יכול להחליט שהסיכון שווה, כי אולי גם עם הכדור החדש תבוא הישועה.. בעצם תמיד יש סיכון. אפילו כשלוקחים רק כדור אחד, יש כאלו שחוטפים תופעות הפוכות ורעות.. אז אם הרופא המליץ - לכי על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2016סכנה בשילוב ssri + snri
לתסומנת סרוטונין
שעלול להוות סכנה בריאותית ממשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)