שילוב בין תרופות והחלפת אחד מהם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין תרופות והחלפת אחד מהם
    נועה
    04/10/2016

שלום רב,
    אני מאובחנת עם OCD וחוסר יציבות רגשית ואני לוקחת כיום ליתיום 300 מ"ג פארפנן 4 מ"ג בלילה ובבוקר פרוזק.
    אני סובלת מתופעת לוואי של עייפות קשה ולהערכתי זה מהפרוזק רציתי לדעת למה כדאי להחליף את הפרוזק לפאקסט או לפבוקסיל בשילוב התרופות שאני לוקחת ? אשמח לייעוץ בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יותר הגיוני שזה מהפרפנן

שמוליק
    04/10/2016

שלום נועה.

אינני רופא.

בתור אחד שהתנסה בטיפול תרופתי פסיכיאטרי, נראה לי יותר הגיוני שהעייפות נובעת מהפרפנן; עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בעוד שפרוזק היא תרופה אנטי-דיכאונית מסוג SSRI, ותופעות הלוואי השכיחות של תרופות מהסוג הזה הן עלייה במשקל ופגיעה בתיפקוד המיני.

עם זאת, אינני יכול להתווכח איתך על ההרגשה, ואם נראה לך שצריך להחליף את הפרוזק - אז כדאי שתדברי עם הרופא המטפל על מנת לבחון את החלופות האפשריות ואת היתרונות והחסרונות הצפויות לכל אחת מהחלופות.

בין אם אם העייפות נובעת מהפרפנן ובין אם היא נובעת מהפרוזק, יכול להיות שטיפולים פסיכולוגיים ישפרו את המצב כך שיתאפשר לרדת במינונים ולבסוף להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי. אפשר לבחון גם את החלופה הזו מול הרופא המטפל.

כל טוב ושנה טובה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו