מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- או סי די מחלותרועי08/11/2016
יש לי OCD שקשור למצבים בריאותיים, אני חרד ממחלות והולך כל הזמן לרופאים על כד דבר קטן מהפחד שאולי יש לי משהו רציני. בנוסף יש לי אפיזודות בהם אני חרדתי ורועד ומרגיש פיסית לא טוב. הפסיכיאטר שלי נותן לי זיפרקסה 5 מג ופרוזק 40 מג ביום בשל רמת חרדה גבוהה וקל ונקב במקרה הצורך. האם יתכן שהזיפרקסה גורמת לסחרחורת לאחר שבועיים של שימוש? האם יש הגיון לקחת זיפרקסה במקרה שלי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק08/11/2016שלום רועי.
אינני רופא.
לדעתי, יכולה להיות הרגשה כזו שהיא אמיתית. הרגלי החיים שלנו הם לא משהו, ויש הרבה מטפלים טבעוניים שמדברים על כך, והרופאים מסכימים על כך.
אביא דוגמא פשוטה; חלץ דם גבוה.
אם מישהו ילך לרופא ויתלונן על לחץ דם גבוה (או שהרופא יבדוק לו לחץ דם כי הוא בא בגלל תלונה אחרת, והרופא סבור שצריך לבצע בדיקה תקופתית), וימצא שאכן לחץ הדם גבוה.
מה לפי דעתך הרופא יעשה?
מן הסתם הוא ירשום לו כדורים להורדת לחץ הדם...
רופא שיותר איכפת לו, ינסה לבחון את הגורמים לעליית לחץ הדם שהשכיחים שבהם יכולים להיות חוסר פעילות גופנית, תזונה לא טובה, עישון, לחץ וכו', ויציע לפחות לנסות לשנות את ההרגלים האלה. בסופו של דבר, תרופות להורדת לחץ הדם מורידות את לחץ הדם ומשאירות את ההרגלים הלא טובים, שבסופו של דבר יהרגו את המטופל...
לא אשלול על הסף אפשרות שאולי יש לך הרגלים לא טובים, שכדאי ורצוי לשנות אותם מבעוד מועד (ואפשר לומר שכמעט אצל כולם יש הרגלים כאלה), ואולי זו הרגשה שיש לה יסוד ואחיזה במציאות.
כמובן, שיכול להיות שההרגשה הזו איננה אמתית, ויש לה הסברים פסיכולוגיים שניתן לטפל בהם, ואז הכיוון הוא פסיכולוגי. ככלל, הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא לשלב טיפולים פסיכולוגים עם הטיפול התרופתי.
זיפרקסה היא תרופה אנטי-פסיכוטית, אבל הרופאים בפורום אמרו בכמה הזדמנויות שהן יעילות גם נגד דיכאון וחרדות, ומעולם לא הצלחתי להבין עד הסוף מדוע.
ההגיון לקחת את התרופה או לא הוא שיקול של תועלת מול תופעות לוואי.
הייתי מציע לחזור לרופא המטפל, ולבחון את המצב ולקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך באופן אינדבידואלי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)