הטרדה מינית במשפחה-זיהוי הגורם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית במשפחה-זיהוי הגורם
    דנה
    22/11/2016

שלום
    אני אישה נשואה+ילדים. אנו משפחה דתייה.
    אני נשואה כבר מעל עשר שנים.
    בשנה האחרונה קרה לי מקרה מוזר,מעוות,טראומתי שחזר על עצמו מס' פעמים(כשמונה פעמים במרווחי זמן שונים):
    בהזדמנויות בהן אבי היה מולי ואיש לא הבחין הוא שלח ידו לאיזור החזה(מעל הבגדים)בפעם אחרת לאיזור הישבן..
    יש לציין שזה מעולם לא קרה איתו.
    מה שמטריד אותי עוד יותר מעצם העובדה שמקרה כזה התרחש
    הוא מהו הגורם???
    הוא אדם מעל 60 לוקח המון תרופות שינה, סובל מחרדות קשות בנוגע לבריאותו-אך לא מודה בכך ומוחק דיעה של רופא הממליץ לו לקחת תרופות הרגעה או תרופות פסיכיאטריות.
    מעוניין לשלוט בעצמו במה שנוטל ומוצא את הרופא שמקבל את דעתו.
    עקשן וסרבן במיוחד.
    הפסיק לעבוד לפני כמה שנים,בטענה שתש כוחו ולאחר תאונת עבודה,ומאז מתעסק באופן אובססיבי במדידת לחץ דם ושמירה מוגזמת על הבריאות.סובל מחוסר יכולת לישון שינה רציפה.
    אך בגדול בריא וחזק.
    עלתה במוחי האפשרות-שכתוצאה מנטילת נטילת תרופות רבות(קשה אפילו לעקוב כמה ומה)ללא הגבלה משהו במוחו השתבש ולכן עשה מה שעשה.
    יש לציין שהוא נוהג,עירני,אימי לא מעידה על שכחה מיוחדת,
    נהיה קצת יותר איטי בתגובותיו.
    שיתפתי רק את בעלי ומרכז סיוע לנשים שם המליצו לי טיפול עבורי.
    שאלתי: האם יכול להיות שאדם יעשה מעשים כאלו כי באותו רגע הוא לא שפוי או לא אחראי למעשיו כתוצאה מתרופות יתר.

יש לציין שהוא לא אדם שילך לנוירולוג אם מישהו מהמשפחה יאמר לו שהוא צריך...
    האם נתקלתם בתופעה כזו?
    בנוסף יש להדגיש ,כי מדובר באישיות שהקנתה יציבות לאורך כל השנים,משדר עיקביות,רוגע בכל הנושאים(חוץ מהבריאות)
    שמירה אדוקה על כללי הדת,אבא שדואג לכל.
    לכן אני מאוד מתוסכלת, מבולבלת,עמומה והמומה...
    לא מרגישה יכולת לחשוף את הנושא למשפחה המורחבת משום שהנושא עלול ליצור שבר עמוק,קרע,התפרקות,הלם,נידוי ואני לא מסוגלת לדמיין מה עוד,במרכז הסיוע כן המליצו לשתף משפחה על מנת להזהיר ולפרוק ולקבל תמיכה-אך אני בעצמי עדיין לא מבינה מה הגורם למעשים כאלו??
    לסיום חשוב לי לשתף שמישי פעם במקביל או לאחר מעשה מגונה כזה אבי נותן לי כסף מזומן ומבקש שלא אגלה על כך לאף אחד-עובדה זו מאוד מפריעה לי כי היא מחדדת לי את האפשרות שהוא מודע לאיסור וחומרת המעשים
    לעזרתכם אודה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/11/2016

שלום דנה.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.

נראה כי העובדה שאביך נותן לך כסף ומבקש שלא תגלי שהוא נגע בך במקומות אינטימיים מעידה שהוא מודע לחומרת המעשים.

לא ניתן לדעת מדוע הוא עשה את המעשים; יכולות להיות לכך הרבה סיבות כגון: פגיעה מוחית, שזו סיבה ביולוגית, פורקן יצרים (על פי התיאוריה של פרויד), ועוד הרבה הסברים.

דבר אחד צריך להיות ברור במאת האחוזים, ללא קשר לשאלה מה הסיבה לכך, והוא שאינך צריכה לסבול מכך.

אני מרשה לעצמי להסתפק עד כמה מרכז הסיוע נותן לעובדה שמדובר במשפחה דתית את המשקל הנכון. אני מניח שבמשפחה חילונית היו נוקטים סנקציות קשות יותר, ויכול להיות שמתוך כוונות טובות ממליצים לך לנקוט צעדים שנראים סבירים והגיוניים במשפחה חילונית, אבל עלולים להרתיע אותך כיוון שמדובר במשפחה דתית, וייתכן שבשל כך ישנה תחושה של חוסר הבנה.

אם ההשערה שלי נכונה, אז יכול להיות שהפיתרון הוא לפנות למטפל שמכיר קצת יותר את הסוציולוגיה בחברה הדתית, מה מקובל ומה פחות, שיוכל להדריך אותך בהתחשב בעובדה שמדובר בחברה דתית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק שאלת המשך

דנה
    28/11/2016

שמוליק שלום,
    אני מאוד מעריכה את תגובתך שגורמת לי קצת סדר בראש בתוך הסערה שמתחוללת בי ולא נותנת מנוח 24/7!
    אני מנסה להיאחז בעובדה שאולי הוא פגוע ולכן יש לו אשמה מוגבלת-למרות שהסיטואציה עם הכסף מאוד סותרת חוסר מודעות-כפי שציינת,ובצדק.
    מרכז הסיוע אליו פניתי הוא מרכז שנותן מענה לנשים דתיות-המתנדבות והמטפלות שם כולן באות במגע ובעלות ניסיון עם נפגעות דתיות והן עצמן דתיות.

עוד עלי לציין,שתקופה ממושכת אבי נטל לוריבן-כדי להשיג שינה רציפה,אך הפסיק מזמן והבנתי שזו תרופה שמורידה את הברקסים כמו אלכוהול והמעשים האלו עשויים להיות בהחלט כתוצאה מכך,אך שוב-קשה מאוד לשים אצבע מאשימה מבלי לבדוק אותו.

לכן רציתי לשאול אותך:

האם בתור סטודנט לפסיכולוגיה
    יש לך שיטה/רעיון להציע כיצד ניתן לאבחן בדרך עקיפה,מתוחכמת מטופל ערני ומודע שברגע שמביאים בפניו אופציה של פסיאטר/תרופה פסיכיאטרית מתנגד נחרצות ואף תוקף בבוטות בטענה שהוא לא "משוגע"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בתופעה מוכרת

שמוליק
    29/11/2016

שלום דנה.

יכולות להיות הרבה סיבות שמסבירות את ההתנהגות של אביך; הן יכולות להיות גם פיסיולוגיות וגם פסיכולוגיות. לא ניתן לקבוע ללא בדיקה מסודרת.

ההתנגדות להיבדק או ללכת לטיפול מחשש לקבל תיוג סטיגמטי, היא תופעה ידועה ומוכרת. בחברה הדתית שהיא סגורה יותר, התופעה היא הרבה יותר חזקה ונרחבת.

לא ניתן לכפות טיפול, אלא אם כן מדובר באדם שנמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. יתר על כן, הבסיס לכל טיפול נפשי הוא אמון בין המטפל למטופל, וכאשר אין אמון של המטופל - לא ניתן לטפל. ישנם מקרים של אישפוזים כפויים שבהם לא מצליחים להשיג את האמון של המטופל, ואז האישפוז הוא יותר בגדר של בית כלא...

באופן אישי, לאימא שלי ז"ל הייתה מחלת נפש, שהיא תמיד האשימה אחרים, ולא הלכה לשום טיפול. היא נפטרה מסרטן, אבל ברור שזו הייתה תוצאה של מחלת הנפש. אע"פ שהיו סימנים מקדימים, המחלה נפשית גרמה לה להזניח את עצמה עד שהגידול כבר התפשט, ולא היה יותר מדיי מה לעשות...

מה שניתן וצריך לעשות, זה להשתדל למנוע ממך ומשאר האנשים השפויים במשפחה להיפגע מכך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו