מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה מצב קליניגלי27/12/2016
שלום,
אני פונה בקשר לידיד שנמצא במצב נפשי לא טוב הולך ומדרדר כי כבר התחיל להתנהג מוזר, לעשות קולות מוזרים ועיוותית בפנים (כאילו מקבל מכות חשמל). הוא חזר בתשובה בעבר והתעמק מאוד בעולמות הרוחניים וכרגע לא דתי ולא נמצא בשום מסגרת.לא מחזיק מעמד יותר משבועיים בעבודה ויצא מהבית של הורים ( בן 28). כשהיינו בקשר הוא סיפר לי שחושב שהוא המשיח והיה לא פעם מתנתק מהמציאות הגשמית.
אנחנו לא בקשר עכשיו אבל יש מכר משותף שגם דואג לשלומו וחשבנו היום איך אפשר לעזור לו כי הוא לא מבין שנמצא בבעיה ולא מעוניין בעזרה. המצבו לא טוב ורק הולך ומדרדר. השאלה האם יש דרך לעזור?
תודה רבה מראש!
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא לעשות
שמוליק01/01/2017שלום גלי.
אינני רופא. חוויתי בחיי כמה התקפים פסיכוטיים, כך שאני כותב על סמך הנסיון האישי.
לא תמיד יש מה לעשות. לפחות במצב שלי, הייתה איזו נקודת אל חזור, שממנה המצב רק ילך ויתדרדר עד לצורך באישפוז כפוי.
אני יכול לומר מה אסור לעשות.
אסור לנסות לקחת אותו לטיפול בכוח, או לנסות להערים עליו ולהביא לו מטפל ולחשוב לנסות להציג אותו בתור סתם בן אדם, או לנסות לדחוף לו תרופות בעורמה. מעשים כאלה עלולים לפגוע במעט האמון שהוא עוד נותן בכם. האמון הוא הבסיס לטיפול נפשי, וכאשר מגיעים לאישפוז במצב פסיכוטי - זו המשימה הקשה ביותר בתחילת הטיפול. למרבה הצער, בהרבה מקרים הצוות אינו מצליח לבנות את האמון במטופל, ואז אין יותר מדיי מה לעשות חוץ מלהמשיך לנסות שוב ושוב עד שזה יקרה או שלא...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)