היפוכונדריה מקשה מאוד על החיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה מקשה מאוד על החיים
    אירית
    22/01/2017

שלום רב,
    בת 34 אמא ל2 ילדים נשואה.
    10 שנים סובלת מאיפוכינדריה כאשר בשנה האחרונה הפכה את החיים שלי לסבל אחד שלא פוסק.
    לוקחת ויפאקס 150 מג וקסנגיס.
    הפחד בעיקר ממחלות הסרטן. אך בזמן האחרון כל מינון גורם לי להתקפי חרדה שמדובר השפעת החזירים, דלקת ריאות וכו.
    כל הזמן מרגישה חולשה חוסר יכולת ורצון לקום מהמיטה מה שרק מעניק את החרדית.
    לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם שהיו תקינות כולל כימיה של הדם אבל הפחד רק גובר.
    אני משתעלת בכוונה כדי לראות אם יש דם סליחה ואם אני רואה משהו נכנסת להיסטריה שמדובר בסרטן ריאות.
    לא יכולה להנות מהילדים שלי , זה רק גורם לי לבכות ולחשוב מה יהיה איתם אם יקרה לי משהו.
    החיים שלי הפכו לסיוט. אני לא שולטת במחשבות שלי ולא מצליחה להתרכז במשהו אחר.
    בנוסף החולשה והרגשה כללית לא טובה רק מוסיפים ומגבירים את החרדית.
    מה עלי לעשות?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפעמים צריך פשוט להסכים עם המחשבות

אור
    22/01/2017

אני אמנם לא מטפל אבל כשהייתי בטיפול זה עזר לי.
    פשוט לחשוב באופן רציף על כל האסונות האלה,לתת לפחד לשטוף את הנשמה עד הסוף ורק ככה עם הזמן המוח מפתח אדישות למחשבות וההיגיון נכנס לפעולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    26/01/2017

שלום אירית.

אינני רופא.

כיוון שיש לך מודעות לכך שהחרדה ממחלת הסרטן היא מוגזמת ולא הגיונית, אז המצב שלך טוב יותר מאשר לו לא הייתה לכך מודעות.

לדעתי, צריך הסיבה העיקרית לכך היא פסיכולוגית, ולכן הדרך הטובה היא לבחון את הגורמים האלה בצורה יסודית, ועל סמך הבדיקה להציע טיפול.

אין בכך כדי לומר שהטיפול התרופתי אינו מתאים או מיותר, אלא שצריך גם טיפולים פסיכולוגיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו