.הפרעת נפש לעומת מחלת נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• .הפרעת נפש לעומת מחלת נפש
    אטיאס עופר
    03/02/2017

האם יש הבדל בין הפרעת נפש למחלת נפש...היה לי על זה ויכוח עם מורה .בבית ספר בו אנו .מלמדים...לגבי אישית הרי כל אדם מכיר את עצמו הכי טוב...אני מרגיש שאני מתפקד היטב במהלך היום עם מחשבות טורדניות או מטרידות...בשיעורים בהם אני מלמד...מבחינת הסדר יום ועוד...הבעיה שלי בתחום הרגשי אני רגיש..לא יודע אם חושש מזוגיות אבל צריך לנסות אין דרך אחרת והייתי בקשר ארוך אחד וקשרים יותר קצרים....בקיצור האם אדם שמתקשה בזוגיות שחשוב לו מה חושבים עליו לעיתים פרפקציוניסט ובעל מחשבות טורדניות .הוא חולה נפש...מילה קצת קשה...מרגיש שוב שהקושי העיקרי בתחום הרגשי זוגי והדרך היחידה להצליח זה .להיות בתןך זה עם כל המחשבות...ושוב השאלה האם כל אדם המתקשה בתחום מסויים יקרא חולה נפש...לדעתי יש הפרעות...כאשר חולה הכוונה לאדם מאושפז שלא מתפקד ולעיתים מאבד קשר עם המציאות...כמו שניתן לראות בעקבות השיחה עם המורה השלכתי על עצמי וזה הלחיץ אותי...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    .הפרעת נפש לעומת מחלת נפש

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    05/02/2017

שלום עופר.

בתור בן אדם שמאובחן בסכיזו-אפקטיב, עם ארבעה אישפוזים שחוץ מהאחרון היו במצב פסיכוטי חריף - כל הדיון הזה ממש לא מעניין אותי.

כעת, אנסה להציג עמדה שמבוססת על סמך מה שלמדתי בתור סטודנט לפסיכולוגיה:

המונח באנגלית הוא disorder, ויש כאלה שמעדיפים לתרגם את המושג למחלה, ויש כאלה שמעדיפים את המושג הפרעה. נראה לי שהתירגום להפרעה הוא נכון יותר ומדוייק יותר, אבל זו שאלה לשונית.

כדאי לציין שאחת מהדרישות להגדרת אדם כבעל הפרעה היא שההתנהגות תהיה לא מוצדקת. לפחות במקרה שלי, ההתנהגות הייתה מוצדקת לחלוטין. ההתפרצויות הפסיכוטיות היו תגובה הגיונית ונורמלית למצב לא נורמלי שהסביבה יצרה.

אתה יכול לאחוז בכל דעה שנראית לך הגיונית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו