וולבוטרין וברינטליקס ותיאבון מוגבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וולבוטרין וברינטליקס ותיאבון מוגבר
    אבי
    06/02/2017

ד"ר
    בן 35. סובל מדיכאון ,חרדה והפרעת קשב וריכוז.
    נוטל 2.5 מ"ג אבילפיי.ויונאס.עד לפני שבוע נטלתי גם סימבלתה 60 מ"ג.
    עקב תאבון מוגבר והשמנה , ירדתי בעצת הפסיכיאטר מהסימבלתה ואמור להתחיל בקרוב טיפול בנוגד דיכאון אחר. (ככל הנראה ברינטליקס או וולבוטרין)
    1. אני כבר שבוע בלי הסימבלתה. התאבון מעט ירד , אך יש לי עדיין הפרשת רוק מוגבר. האם זו תופעת לוואי של האבילפיי? האם זה קשור לנושא הגברת תאבון? האם אביליפיי יכול גם לגרום להשמנה?

2. לגבי וולבוטרין. בעבר נטלתי תרופה זו והיא הגבירה לי את המרץ כבר במינון 150 מ"ג תוך יומיים - הבעיה: החלה תופעה של עצבנות יתר ואולי עוררות יתר / קצת הגברת החרדה.בנוסף גם קצת גרד - יחסית נסבל. אבל אף תרופה (ולקחתי לא מעט) לא הגבירה לי את המרץ באופן זה ותוך פרק זמן קצר.
    השאלה היא האם לאור הנ"ל לדעתך שילוב של וולבוטרין יחד עם אביליפיי (שלא לקחתי בעבר) יכול עכשיו לעשות את העבודה? או אולי עדיף כבר ללכת על הברינטליקס (בשילוב עם האבילפיי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעייתיות

ד``ר יונתן דוידאור
    27/02/2017

שילוב ממריץ עם אביליפי יכול לפגוע ביעילות התרופות, לשקול לשנות אביליפי או ממריץ אחר ללא דופאמין כגון אדרונקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו