ציפרלקס דיכאון ותחושת אפטאיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס דיכאון ותחושת אפטאיות
    דנה
    08/02/2017

היי
    אני לוקחת 9 ציפרלקס, רציתי להפסיק כי הרגשתי אפטאיות מאוד מאוד חזקה ותחושות ניתוק, הפחתתי בחלק מהזמן לחצי כדור בחצי שנה הזו+ היה לי תקופה קשה של מציאת עצמי ועבודה, אני מוצאת את עצמי לא מאוזנת ובוכה כל יום, אין לי שמחת חיים וחשק לכלום, חזרתי לקחת כדור ועדיין מרגישה כך ותחושת האפטאיות גם חזרה, החלומות מאז שהגברתי לכדור יותר חזקים ונוכחים, והמציאות פחות, יותר דהויה.... אני גם נמצאת בטיפול אבל זה לא עוזר לי והפסקתי איתה היום...
    מה עליי לעשות? מעבר לכך ראיתי שרשמת למישהו שיש 2 אופציות לאיפול בחרדה וחלק ממנה זה גם קאנביס רפואי ומצד שני אני יודעת שקנאביס יכול גם להחמיר תופעות חרדה אז איך זה מסתדר?
    אשמח לתשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2017

קאנביס רפואי מחמיר חרדה, פוגע בזיכרון, מגדיל את הסיכוי לת"ד ולא מומלץ במצבי חרדה ודיכאון.

מה שיש לעשות, בדיקה והערכה פסיכיאטרית חוזרת, בירור המצב הגופני, פסיכולוגי וסביבתי, ובניית תוכנית טיפול מקצועית, מסודרת שמתאימה אישית.
    נ.ב.

ציפרלקס נחשב SSRI מאוד פוטנטי, לפעמים יכול להוביל לירידה של דופאמין באונה הקדמית, ומצב של אפאטיה, ירידה במוטיבציה והנאה.. בנוסף במינונים גבוהים יכול להוביל לפגיעה הורמונלית, בדרך עקיפה, דיכוי מסלול יתרת המוח, פיטיוטרי...
    Hypothalamic–pituitary–adrenal axis

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שענית ועל התגובה

דנה
    28/02/2017

באמת מעריכה את זה מאוד, כי משום מה בפרומים אחרים התעלמו וזה כואב מאוד שאתה זועק לעזרה
    האם אתה מקבל באופן פרטי דרך לאומית ? אפשר לקבוע פגישה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2017

אכן כן, החזרים, לקופ'ח לאומית, מאוחדת וביטוחים פרטיים, מקווה שבקרוב גם במכבי.

נשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו