כדור הרגעה לחרדה ו-OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור הרגעה לחרדה ו-OCD
    חולה OCD
    14/03/2017

שלום רב ד"ר, בעבר כבר כתבתי בפורום הזה. סובל מאספרגר + OCD מחשבתי קשה, בשנים האחרונות כמעט ללא טכסים אבל עם חרדה קשה בצורה קיצונית שגורמת סבל רב. עברתי אינסוף טיפולי CBT שלא עבד בכלל, אשפוזים ונסיונות תרופתיים רבים שכשלו. כרגע לוקח ציפרלקס + ויפאקס + לוריבן + בונסרין.
    כל שנה לפני פסח החרדה מתגברת, כנראה בגלל הפחד מהנקיונות של פסח (אני חרדי ויש לי אובססיה לפירורים של חמץ שאני עלול למצוא). השנה כבר כמה ימים שהחרדה התגברה בצורה קיצונית, בהתחלה זה כאמור חרדה מפסח ואז זה הופך להיות חרדה מהחרדה עצמה, פחד נוראי שאני משתגע ושיאשפזו אותי. תוצאה - סבל בלתי פוסק כל רגע ורגע.
    היום הייתי אצל הפסיכיאטרית, מה שהיה לה להציע זה שאקח במשך כמה ימים חצי כדור זיפרקסה (2.5 מ"ג). ניסיתי להסביר לה שכבר ניסיתי זאת בעבר, ניסיתי גם סרקוול, גאודון, אינווגה, מודאל, אביליפיי, אטומין, נוזינן. כל התרופות הנ"ל (נוגדי פסיכוזה) גרמו לי עייפות וחולשה בצורה קשה מאוד (עם רובם היה אי אפשר לתפקד) אבל לא הרגיעו את החרדה בכלל ! חלקם אף הגבירו אותה. היה נראה שהרופאה לא ממש מאמינה לי והיא רק חזרה כל הזמן על המילים "זיפרקסה כן תרגיע אותך". שאלותיי :
    1) האם אכן יתכן מצב שבו נוגדי פסיכוזה רק גורמים לעייפות וישנוניות אבל לא מרגיעים את החרדה והמחשבות הכפייתיות ? מה הסיבה שזה קורה ? מדוע רופאים לא נוטים להאמין לזה ?
    2) במצב כזה, מה כן יכול להרגיע ? (לוריבן משפיע במידה מועטה, קלונקס, זנקס וואבן לא עוזרים בכלל).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדור הרגעה לחרדה ו-OCD

הוספת תגובה

• OCD

ד``ר יונתן דוידאור
    27/03/2017

חובה תרופה שמעלה סרוטונין
    מומלץ נוגד פסיכוזה
    מומלץ מייצב מצב רוח
    מומלץ תוסף מזון BIO FOLATE ( להגיע למינון של 1000 MCG מינימום )
    חובה תחת מעקב והשגחת רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו