מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעבור מכדור ריספרדל לאביליפימירי03/04/2017
אני עוברת עכשיו, מנסה לעבור, מרספרדל 1.75 מ"ג לאביליפיי. כי אני רוצה משהו פחות כבד ומעייף. הרופאה שלי אמרה שצריך לקחת את שתי התרופות במקביל במשך חודש חודשיים בערך ואז להתחיל להוריד בהדרגה את הריספרדל.
רציתי לשמוע עוד דעה בעניין הזה, האם ככה צריך? היא הסבירה שהאביליפיי לא נשאר בקולטן אלא בא ועוזב וצריך לתת זמן עד שהאביליפי "יתפוס" ויקח את המקום של הריספרדל. וגם היא אמרה שאם הקולטן תפוס אז האביליפיי לא יתפוס. אז אני לא מבינה איך האביליפיי יתפוס אם יש שם ריספרדל.
בכל אופן, לא הצלחתי להוריד את הריספרדל כשניסיתי להחליף אותם מיד ולכן אני מנסה עכשיו את מה שהיא אמרה.
אודה לכם אם תסבירו לי את העניין ומה כדאי לי לעשות, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפי
ד``ר יונתן דוידאור15/04/2017דור 3 , עובד במנגנון של שיווי משקל כימי עחל קולטן הדופאמין.
שילוב עם רספירדל, יכול לעודד פעילות יתר על קולטן הדופאמין, ותיאורתית אף החמרה קלינית.
מומלץ להפסיק רספירדל ורק אז להתחיל אביליפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא עבד
מירי16/04/2017הבעיה היא שכשעברתי לאביליפיי מיד ולא בהדרגה זה לא עבד. אני גם לא יכולה "להתנקות" מהריספרדל ואז להתחיל אביליפי כי התופעות חוזרות (תופעות אני מתכוונת חשדות ומחשבות שרומזים לי), . אני ממש רוצה את האביליפי כי ראיתי אנשים שלוקחים אותו וזה יותר טוב להם בתופעות לואי. ואני די נואשת. אתה אומר כאן ההיפך ממה שהיא אמרה.
יכול להיות שאביליפי פשוט לא משפיע עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפי
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2017יש להשתמש בנוגדי חרדה כגון קלונקס, במינון גבוה לפעמים, וכן לפעמים יש צורך להגיע למינון גבוה של אביליפי 20 יותר, בהדרגה תחת מעקב ואז בהדרגה להוריד ולהפסיק את הכדור הרגעה.
לא תמיד זה פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)