לעבור מכדור ריספרדל לאביליפי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעבור מכדור ריספרדל לאביליפי
    מירי
    03/04/2017

אני עוברת עכשיו, מנסה לעבור, מרספרדל 1.75 מ"ג לאביליפיי. כי אני רוצה משהו פחות כבד ומעייף. הרופאה שלי אמרה שצריך לקחת את שתי התרופות במקביל במשך חודש חודשיים בערך ואז להתחיל להוריד בהדרגה את הריספרדל.
    רציתי לשמוע עוד דעה בעניין הזה, האם ככה צריך? היא הסבירה שהאביליפיי לא נשאר בקולטן אלא בא ועוזב וצריך לתת זמן עד שהאביליפי "יתפוס" ויקח את המקום של הריספרדל. וגם היא אמרה שאם הקולטן תפוס אז האביליפיי לא יתפוס. אז אני לא מבינה איך האביליפיי יתפוס אם יש שם ריספרדל.
    בכל אופן, לא הצלחתי להוריד את הריספרדל כשניסיתי להחליף אותם מיד ולכן אני מנסה עכשיו את מה שהיא אמרה.
    אודה לכם אם תסבירו לי את העניין ומה כדאי לי לעשות, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אביליפי

ד``ר יונתן דוידאור
    15/04/2017

דור 3 , עובד במנגנון של שיווי משקל כימי עחל קולטן הדופאמין.
    שילוב עם רספירדל, יכול לעודד פעילות יתר על קולטן הדופאמין, ותיאורתית אף החמרה קלינית.
    מומלץ להפסיק רספירדל ורק אז להתחיל אביליפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא עבד

מירי
    16/04/2017

הבעיה היא שכשעברתי לאביליפיי מיד ולא בהדרגה זה לא עבד. אני גם לא יכולה "להתנקות" מהריספרדל ואז להתחיל אביליפי כי התופעות חוזרות (תופעות אני מתכוונת חשדות ומחשבות שרומזים לי), . אני ממש רוצה את האביליפי כי ראיתי אנשים שלוקחים אותו וזה יותר טוב להם בתופעות לואי. ואני די נואשת. אתה אומר כאן ההיפך ממה שהיא אמרה.
    יכול להיות שאביליפי פשוט לא משפיע עלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפי

ד``ר יונתן דוידאור
    16/04/2017

יש להשתמש בנוגדי חרדה כגון קלונקס, במינון גבוה לפעמים, וכן לפעמים יש צורך להגיע למינון גבוה של אביליפי 20 יותר, בהדרגה תחת מעקב ואז בהדרגה להוריד ולהפסיק את הכדור הרגעה.
    לא תמיד זה פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו