מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה במשפחה, אחי לא מוכן להיבדקעזרה בבקשה27/04/2017
שלום, במשפחתי קיים בתורשה מחלת הסכיזופרניה (אמי וסבתי מצד אמי) ואחי ככל הנראה גם לוקה במחלה.
אחי בן 24, ולא מוכן לבוא לאבחון ולקבל עזרה. הפעם היחידה שהוא נפגש עם פסיכיאטר הייתה לפני 6 שנים בצבא כדי שיתנו לו להמשיך את השירות ובאבחון היה כתוב שיש תסמינים שמצביעים על המחלה הזאת והמלצה לעשות אבחון יותר מעמיק והתחלה של טיפול תרופתי (לאחר שקראתי על המחלה אז זה לא דבר שיפתיע אותי כי הוא באמת הוזה קולות, ריחות וחי בפרנויות מסוימות).
המצב היום- הוא לא מאובחן, נרשם ללימודים באוניברסיטה אבל לא הולך להרבה ימי לימודים בשבוע בגלל שמיעת קולות וחרדות, לא מוכן לבוא לאבחון או טיפול, הוא כבר לא אלים ביום יום ולא מאיים להתאבד כמו פעם אבל מצד שני לא יפתיע אותנו אם הוא יפגע בעצמו כי הוא דיבר על זה הרבה עד לפני חודשיים..
פניתי לפסיכיאטר המחוזי, הבאנו ביקור בית של רופאת משפחה ועובדת סוציאלית ששללו את האופציה שהוא מסוכן לעצמו או לסביבה וביקשו מהמשפחה (מאתנו) לשכנע אותו לבוא לטיפול במרפאה אבל הוא לא מוכן.
אמרו לי שהצעד הבא זה להביא פסיכיאטר פרטי הביתה שיתן אבחנה וגם שזה צריך להיות התחום שיפוט שלו העיר שלנו.
השאלות שלי:
1. איך אני יודעת מה התחום שיפוט של פסיכיאטר פרטי? (זה לפי מקום המגורים שלו?)
2. איך אני יודעת איזה פסיכיאטר טוב באיזור שלי?
3. האם במצב האפור הזה אשפוז זה דבר קיצוני לעשות? אני לא יודעת כל כך עם מי להתייעץ ולמי להקשיב בנושא.
4. מה לעשות עם חוסר שיתוף הפעולה? יש דרך מסוימת שהיא יותר טובה להתמודדות במצב כזה?
הרופאת משפחה, המשטרה, הפסיכיאטר המחוזי וכולם אמרו לי שהכי טוב שניקח אותו בכוח למיון פסיכיאטרי או שניקח אותו "במרמה".. אבא שלי מתנגד לזה מאוד וגם לא כל כך מסוגל לעשות את זה. אני חושבת שזה יהיה טראומתי בשבילו ובשבילנו. אבל במקרה שלנו, זה דבר הגיוני לעשות?
אחותו, בת 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא מומלץ לגרום לאישפוז בכפייה
א.ס27/04/2017בין אם זה במרמה או בכח. הפסיכיאטרים באישפוז הם אלימים. הם יתנו לו כדורים בכפייה ואם לא יסכים יגררו אותו ויתנו לו זריקה באלימות.
לא נשמע לפי התאור שלך שהוא מסוכן לא לעצמו ולא לאחרים, באישפוז בכפייה הוא יהיה עם אנשים אלימים, אלו יכולים להיות אנשים אלימים שהפסייאטרים חירפנו אותם עם הסמים שלהם, או אנשים אלימים שבמקום לשבת במכלאה משפטית יושבים במכלאה לא משפטית.
עצם העובדה שאתם מנסים לגרום לו לקבל אישפוז כנגד רצונו עלולה להלחיץ אותו ולהרע את המצב. לכן פשוט לעזוב אותו לנפשו, ולתת לו להרגיש רגוע.
טיפול פסיכיאטרי הוא לא פתרון לכלום הוא עונש ואלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ס. צודקת לגמרי
שמוליק05/05/2017שלום רב.
למען ההגינות, אני אציין שעברתי את החוויה המפוקפקת הזו של אישפוז בכפייה שלוש פעמים, וכעת אני סטודנט לפסיכולוגיה.
אינני יודע מאיפה צץ הרעיון המעוות הזה לנסות להביא אותו לטיפול במרמה. הביסי לטיפול נפשי, בין אם מדובר בטיפול פסיכולוגי, ובין אם מדובר בטיפול פסיכיאטרי-תרופתי, הוא אמון בין המטפל למטופל. איך לעזאזל אפשר לצפות לאמון כאשר מביאים בן אדם לרופא במרמה??
צריך לכבד את הסירוב לקבל טיפול, ולהבהיר לו שבמקרה של החמרה במצב, עלולים להגיע למצב שבו לא תהיה ברירה ואז מה שיקרה זה אישפוז כפוי על כל המשתמע מכך.
עוד יש לציין, שאם הוא מוכן להגיע לטיפול פסיכולוגי וכל החשש הוא מטיפול תרופתי - אז ברור שזה עדיף מכלום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)