החמרה במצב הנפשי -ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרה במצב הנפשי -ציפרלקס
    רונית
    03/05/2017

שלום רב, גיסי החל בטיפול בציפרלקס עקב חרדות ודכאון. הטיפול התרפותי החל לפני כ11 ימים. 4 ימים ראשונים 20 מג. 6 ימים חצי כדור. והיום כדור של 20 בהמלצת רופא המשפחה (שהמליץ לאחר שבוע לעלות מינון). נראה שהמצב מחמיר. ההתקפים מתגברים עד כדי אי יכולת לתפקד מינימאלית. הוא שוכב במיטה בוכה ורועד מה שלא היה מעולם באמצע היום. בנוסף לציפרלקס בזמן התקף הוא מקבל אלפרליד במינון של 0.25. האם החמרה אופיינית לשלב זה? או שמא לפנות לפסיכיאטר לשנות את הכדור? סהכ לוקח 11 ימים והמצב מחמיר כפי שלא היה עד היום. תודה רבה על ההתייחסות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החמרה במצב הנפשי -ציפרלקס

הוספת תגובה

• זה יכול לקחת חודש

שמוליק
    05/05/2017

שלום רונית.

אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.

לפחות על פי מה שידוע לי, יכול קחת חודש עד שתרופות נוגדות דיכאון ישפיעו, ולכן, סביר להניח שעד אז הרופא לא ימהר להחליף את התרופה, אלא אם כן, הרופא יהיה משוכנע שמדובר בתופעות לוואי. אם תופעות הלוואי הן עד כדי כך קשות שהן מרובות על התועלת שניתן להשיג מהתרופה, יהיה עדיף לנסות תרופה אחרת.

מסיבה זו, הייתי ממליץ לפנות לרופא המטפל, וכדאי אולי גם להתייעץ איתו לגבי טיפולים פסיכולוגיים שיכולים גם כן לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו