נטילת מינון נמוך של ואבן לצורך הירדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת מינון נמוך של ואבן לצורך הירדמות
    שולי
    18/06/2017

שלום. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מקשיי הירדמות קשים.
    הייתי אצל פסיכיאטרית והיא העריכה שאין מדובר בדיכאון אלא ממתח נפשי שהטריגר שלו כבר עבר אבל הגוף לא חוזר לעצמו.
    לפני כחודש ושבוע התחלתי לקחת ואבן. פעם אחת לקחתי חצי כדור של 10 מ"ג ומאז לקחתי רק רבע כדור . יש לילות שאני נרדמת בכוחות עצמי אך רוב הלילות אחרי שעתיים של התהפכויות במיטה אני לוקחת את הואבן ובסוף נרדמת למעט שעות. (4-5). אני מתחילה גם טיפול פסיכולוגי. שאלותי-
    1. האם אפשר להתמכר במינון כה נמוך. אני לוקחת רבע כדור אבל שוקלת רק 42 קילו כך שאולי זה כמו חצי כדור לאדם בעל משקל ממוצע?
    2. לאחרונה אני אף מגרדת אותו קצת כך שיוצא לי לקחת פחות מרבע כדור. האם הוא באמת עוזר לי בשינה ברמה הפיזיולוגית או שזה כנראה רק מרגיע פסיכולוגית ולכן אני נרדמת?
    3. אני דואגת שאני מזיקה לעצמי כי יש קשר בין בנזו' לאלצהיימר אך אין לי דרך אחרת להירדם ולתפקד ביומיום. האם באמת הסיכון לאלצהיימר בגלל זה קיים או שרק בנטילה ממושכת של מינונים ממש גבוהים?
    אשמח ואודה למענה על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וואבן

ד``ר יונתן דוידאור
    26/06/2017

יש סיכוי להתמכרות
    מומלץ לשלב טונייט לשינה - כדור שינה ללא מרשם
    שלא ממכר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו