מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני חושש מהגבלות תעסוקהא.ש21/07/2017
אני מקבל קצבה מביטוח לאומי בשיעור של 50% ודרגת אי כושר 100% ( למרות שאני בן אדם יציב לגמרי ,ואי יכולת לעבוד באיזושהי עבודה , זה לגמרי לא אני וזה אף פעם לא הייתה בעיה אצלי )
אני חושש שבעקבות זה יהיו לי הגבלות ב: תעסוקה , השכלה , והוצאת רישיון נהיגה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שלמה30/07/2017אינני יודע מה האבחנה שלך, אך כל זמן שתשמור את זה לעצמך, זה רק יימנע ממך אפליה בקבלה לעבודה. בכלל, אסור לחקור אותך על מצב בריאותך ואין עליך חובה לדווח (כמובן כל זמן שלא משפיע על תפקודך בעבודה).
יש עניין של חוק לרון והגבלה של עד כמה מותר להרוויח, אבל העיקר שתמצא עבודה ותדאג לעדכן במקביל את ביטוח לאומי, ליתר ביטחון.
וכמובן שיש להזהר מ"מפעלים מוגנים" ועמותות למיניהם שמבטיחים לספק עבודה לבעלי מוגבלויות ובעצם עושים ניצול ציני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
א.ש31/07/2017האבחנה שלי זה סכיזופרניה . אני יציב שנים כבר
אין לי בעיה לעבוד. התפקוד שלי בסדר , אני עושה בגרויות
אני מרגיש כמו בן אדם נורמטיבי לגמרי.
מה שרשום במסמכים של ביטוח לאומי , זה לגמרי לא איך שאני בחיים האמיתיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלמה02/08/2017אתה מדבר על שני דברים לדעתי : עבודה ותיוג פסיכיאטרי.
בעניין העבודה, אתה מציג את עצמך כמי שכשיר לעבוד - וזה כל מה שהמעסיק צריך לדעת. אתה מצדך צריך לעשות את המאמץ למצוא עבודה, או ללמוד מקצוע. תירשם בלשכה, תחתום אבטלה (זה כסף חשוב) ואם אפשר, תנסה לצאת לקורס שמסובסד דרכם. זה תהליך שרבים עברו, עוברים ויעברו אותו.
מבחינת התיוג הפסיכיאטרי, אם ממש יש לך בעיה ולא מפריע לך לאבד את הקצבה (ששווה פחות ממשכורת אך עדיין גבוהה מדמי אבטלה ועדיפה מכלום), אולי תתייעץ עם עוסי"ת כדי לבקש ועדה רפואית.
העיקר לדעתי הוא לא לתת לשום אבחנה, אדם או גורם לחסום אותך בחיים. ובמיוחד שאתה מרגיש טוב, כשיר ומוכן להתמודד עם החיים כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ששלמה אמר
שמוליק04/08/2017שלום.
מה ששלמה אמר לגמרי.
גם לי יש נכות על סכיזואפקטיב, אני עובד והמשכורת שלי מספיק גבוהה כך שאני לא מקבל קיצבת נכות כלל. יש לי רשיון נהיגה, ואם לא די בכך, אז אני גם לומד פסיכולוגיה, ואני בטוח שהתיוג הפסיכיאטרי לא יכול למנוע ממני אפילו להיות פסיכולוג קליני; אדרבא, יש לי הבנה הרבה יותר טובה של המחלה ודרכי הטיפול בה מתוך התנסות אישית.
שיהיה לך בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)