התקף דיכאון שהולך ומחריף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף דיכאון שהולך ומחריף
    ירין
    14/01/2018

שלום
    אני בן 19 וחייב לקבל עזרה
    בגיל 15 התחילו לי התקפי דיכאון לב דווקא שקשורים לאיזשהו מקור ספציפי, הייתי מנסה לעשות הכל כולל פעילות גופנית רבה אך ללא הצלחה.
    סבלתי מחרדות קשות ומחשבות בלתי פוסקות שלא נתנו לי רוגע ומנוחה בתקופת הגיל הזה התחילו לי התקפי מיגרנה קשים ועייפות עד הגעה למצב של 17 שעות שינה ביום, גם אחותי סובלת ממיגרנות ועוד אחות שלי סובלת מדיכאון קשה .
    אני חייב לציין שאני בן אדם מאוד אופטימי וכן רציתי לשנות זאת אך ללא הצלחה .
    עברתי mri בהמלצת נורלוג וגילו שיש לי כברנומה קטנה שדורשת מעקב אך לא מסכנת חיים, התחלתי טיפול מונע מיגרנות של כדור אלטרולט פעם בלילה וחל שיפור בהתקפי המיגרנות ברמה משמעותית מאוד אך לצד זה תופעות לוואי קשות שנאלצתי להתמודד איתם כמו החרפת העייפות חוסר כוח ורצון.
    התחלתי טיפול פסיכאטרי בגיל 16 לאחר דיכאון קשה שלא איפשר לי איכות חיים, בהתחלה הייתי לוקח ציפרלקס 20 מג בבוקר אלטרולט בלילה .
    הציפרלקס עזר לי בתקופה של שלושה חודשים בערך החרדות וגם העוצמות של הדיכאון פחתו.
    לאחר שלושה חודשים שוב חזרו ההתקפים ברמות גדולות יותר אציין שעדיין עשיתי ספורט בחדר כושר ויצאתי המון מהבית אך לא הצלחתי להיות שמח ומאושר כל הזמן טיפול פסכילוגי לא עזר לי.
    לבעיית הקשב וריכוז הנורלוג רשם לי ריטלין קונצרטה ניסיתי את כל הסוגים שלהם וסבלתי מתופעות לוואי קשות של דופק מואץ מאוד רעידות התקפי הזיות והוחלט להפסיק .
    בגיל 17 הפיסכאטרית רשמה לי אדרל 20 מג בנוסף לציפרלקס ולאלטרולט כמשהו שיסייע לי להתמודד עם העייפות והקשב והריכוז
    בשנה הראשונה עד גיל 18 חשבתי שקיבלתי את הפיתרון לכל הבעיות האדרל עשה אותי כלכך מאושר ושמח פתאום גיליתי מוטבציה ורצון להתמודד עם הכל הרגשתי באופוריה הדיכאון נעלם לגמרי! הכל היה נראה טוב נהניתי מכל שנייה תחת ההשפעה שלו
    לצערי לאחר שנה הגוף שלי התרגל לכדור והגעתי למצב שרציתי רק את תחושת הסיפוק שהוא נתן לי הייתי לוקח הרבה יותר כדורים ממה שהייתי צריך כי רציתי לחיות ככה לא עייף ולא בדיכאון הפסכיטרית החליפה לי את האטנט האדרל לאחר ששמה לב שפיתחתי תלות וסימני התמכרות מהכדור לכדור ויואנס 50 מג ואת האלטרולט בכדור של דפלפט בגלל התופעות לוואי שלו הציפרלקס כבר לא השפיע אז עברתי לסימבלטה שגם לא משפיע עלי למרות מינון גבוה
    הויאנס לא עוזר כמו האטנט שהייתי מטופל בו.
    אני חייב לשאול האם כדור ממשפחה שונה לגמרי יכול לעזור לי גכון מעכב ספיגה של דופמין בשם של הכדור וולבולטרין
    כדורי ssri ו snri לא משפיעים כמעט בכלל היום ואני לא מצליח לקיים שגרה אולי קנאביס רפואי יתן מענה טוב יותר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף דיכאון שהולך ומחריף

הוספת תגובה

• ירן שלום

טטיאנה שקרה
    19/01/2018

ממליצה לפנות לפסיכיאטר לצורך אזון מצב נפשי וכן להערכת מצב נפשי ובדיקת הטיפול התרופתי בעבר והתאמת טיפול בהתאם לבדיקה.
    ניתן לפנות למרפאתי בכל עת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו