גמילה פסיכולוגית שגורמת לירידת סרוטונין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה פסיכולוגית שגורמת לירידת סרוטונין
    שואל
    17/01/2018

שלום רב. לעדכן כי אני סובל מחרדות ולכן מטופל בתרופות :
    VIEPAX XR 150
    CLONEX 3 MG
    בנוסף נהגתי לשתות כל יום 1/2 ליטר קולה בצהריים + 1/2 ליטר קולה בערב.
    בשל עלייה במשקל, בעיות שיניים ובעיות בריאות החלטתי בהדרגה להפחית כמות הקולה עד להפסקה מוחלטת. היו לי 6 שבועות של זוועה החמרה בחרדה והתווספות עצבנות ודיכאוניות. כעת לאחר 10 שבועות ללא קולה בכלל אני במצב של עצבנות וסוג של דיכאון. אציין כי אני כן שותה קפאין בבוקר עם כפית עד שתיים של סוכר ובכל זאת חש שוני לרעה בהרגשה הנפשית ללא הקולה.
    שוחחתי עם הפסיכיאטר המטפל בי שנים והוא לא רואה כל סיבה להפסיק את הקולה אלא להפחית תדירות וכמות וכי יתכן מאוד כי הידיעה המשודרת למוח כי "לעולם" לא אגע שוב בקולה גורמת למוח לירידה פיזית ברמת הסרוטונין ומכאן הרגשת הדיכאוניות. המלצתו היא לצרוך נניח פעמיים בשבוע בקבוק של חצי ליטר ולא להיות קיצוני להפסיק הרגל אהוב. היום לצערי שוב הרגשתי את הדיכדוך והדיכאוניות הזו ללא כל סיבה וירדתי לקנות קולה. אנסה עד לביקורת הבאה אצל הפסיכיאטר לשתות פעמיים בשבוע ולראות אם חזר מצב הרוח.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך על המצב כפי שתיארתי לאור מה שקורה ומתמשך כבר 10 שבועות מאז הגמילה המלאה מהקולה... אני לא יודע אולי לא הקולה או המחסור בקולה גורם לי לירידת מצב הרוח אלא התרופות שאני מקבל? (שים לב - קלונקס במינון 3 מ"ג כל ערב - הפסיכיאטר אומר שאם אוריד מינון אחטוף חרדות ואין מה לעשות , בפרט שאני מצוי כרגע בהחמרה חרדה ודיכאון הוא מציע לא לשנות מינון בעת הזו).
    אוי איזו אכזבה, מאז הפסקתי עם המשקה אני סובל כל כך שאני תקווה שאצליח להישאר עם צריכת הקולה בשליטה של פעמיים בשבוע ולא פעמיים ביום...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצלחה בדרך

פרופ` פנחס דנון
    18/01/2018

תמשיך את התוכנית עם פסיכיאטר מטפל
    בהצלחה בדרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואל שלום

טטיאנה שקרה
    19/01/2018

יש להמשיך מעקב אצל רופא פסיכיאטר ולפעול בהתאם להוראות.
    במידה והינך מעוניין בבדיקה נוספת ניתן לפנות למרפאתי בכל עת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו