מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מה זה אספרגרערן24/02/2018
שלום דוקטור אני לא יודע איך להתחיל אבל מקווה שתביני אותי עד הסוף כי זה מצב מאוד מורכב מה שאני הולך להסביר אני התחלתי עם סמים ב1997 היום אני בן 37 כך שעבר המון זמן הפריצה של המילה הייתה ב 2000 בדיוק בצבא מישנת 2000 עד היום אני עם תרופות כמו ליפונקס סמאף ריטלין ציפרלקס אפשר להגיד שאני עד כדיי כך מאוזן עד שאני אשב איתך בלי שתבחיני שיש לי בעייה ואני לוקח תרופות אני עובד 8 שנים בעבודה רצופה שלא אזכיר אייפה אבל מצבי מאוד טוב רציתי להוסיף שעברתי תאונה 2003 ושברתי את כל הגוף אבל בורא עולם הייה איתי והיום אני עומד על הרגליים הכל מיבורא עולם אני לא מבין דבר ואני גם רוצה לפרט לך בדיוק מה אני לוקח ותגיד לי עם לפי דעתך זה בסדר או לא הייתי אצל פסיכיאטר ליפניי חודש והוא ראה אותי ואמר לי שאין ספק יש טעות בהבכנה לגביי הסיכיזופרנייה ואולי יש לי משהו אחר גם אני חושב כך אבל לא יודע בדיוק מה אני רוצה להגיד שמה שקרתה לי התאונה אני בכלל לא מצטער כי אני עומד על הרגליים ומתפקד ויודע להיסתדר אני לוקח לפונקס סמאף ריטלין וציפרלקס וזה מצויין לי יש לי רופא שנים שלו יפה להזכיר את שמו שביזכותו אני יודע לדבר אבל בכל זאת מ2009 שניינו עבדנו ביחד להביא טיפול הולם מישתיי הצדדים אני רק רוצה לדעת מה האבחנה שלי בישבילי זה חשוב לי לדעת והרופא שפגשתי שאמר טעות בהבחנה זה לא הרופא המטפל בי מ2003 עוד משהו יש לי להוסיף אחריי התאונה עשו לי ריבועים בגב וברגליים ונישארו כאבים הם היתעוררו במשך הזמן שעבדתי הרמתי קצת כבד עמדתי להחזיק משהו ובגלל זה התחילו כאבים אבל מרוב שהבוס שלי טוב הוא כימעט לא נותן לי להיתקרצץ הוא מוסיף לי ריפויי בעיסוק אז ככה השאלה שלי היא מה את חושבת שיש לי ? העם זה משהו אחר ולא סכיזופרנייה והים תוכלי להסביר לי מה זה אספרגר כי קראתי כתבה ויש לי הרגשה שזה מה שיש לי אני מרגיש שזה זה כי אין לי שום מחשבות שקוראים עליי או ששומעים אותי או שמשהו חוץ מי זה שמסתירים מימני משהו אבל זה יכול להיות גם למישהו נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק25/02/2018שלום ערן.
בתור אחד שעבר כמה אישפוזים ואפילו בכפייה, לדעתי אתה סתם מסתבך עם המונחים.
גם אם נניח שהאיבחון של הסכיזופרניה הוא נכון, אז השאלה האם זו מחלה קבועה או לא היא שאלה פילוסופית לחלוטין.
ניתן לומר שעכשיו אתה בריא ואין לך כלום, וניתן גם לומר שיש לך מחלה רק שהיא רדומה והיא עלולה להתפרץ אם וכאשר יהיה טריגר שיגרום לה להתפרץ.
מקובל לחשוב שזו מחלה קבועה, אבל זו שאלה פילוסופית, וזו זכותך המלאה שלא לקבל את הגישה הרווחת.
אני אישית מאובחן בסכיזו-אפקטיב, אבל כל עוד אני לא במצב אקוטי - חד משמעית אני עומד על כך שאני בריא.
מעבר לשאלה הפילוסופית, נראה שהנגזרת העיקרית שיכולה להיות בעייתית מהשאלה האם האיבחון הוא נכון היא השאלה של הטיפול התרופתי. אם אתה חושב שהטיפול התרופתי אינו מתאים לך - בלי שום קשר לשאלה האם האיבחון נכון או לא - זכותך להתייעץ עם רופא נוסף.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן שלום
טטיאנה שקרה08/03/2018ראשית חייבת לציין כי הנך בחור חזק ואני שמחה שלאחר התאונה שעברת חזרת לאיתנך שזהו דבר שמשפיע גם על הבריאות הנפשית.
שנית, לצערי לא אוכל לאבחן את מחלתך ולקבוע האם הרופא טעה באבחנה או לא.
יחד עם זאת ממליצה להתייעץ עם רופא פסיכיאטר נוסף ולקבל חוו"ד נוספת.
כמו כן ניתן לקבל חוו"ד רפואית פסיכיאטרית במידה ואובחנת במחלה ולתבוע את ביטוח לאומי לקבלת זכויות רפואית בהתאם.
ניתן לפנות למרפאתי לבדיקה בתיאום טלפוני מראש בכל עת
בברכת בריאות.
ד"ר טטיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)