למה זה לא נגמר!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה זה לא נגמר!!!
    אנה
    23/05/2008

סבלתי מדיכאון קרוב לשנה עם נסיונות לטיפול תרופתיים שלא כל כך עזרו . בסופו של דבר אושפזתי
    פעם ראשונה בחיי וקיבלתי טיפול בחשמל ואכן לאחר כחודשיים ועם טיפול תרופתי באנפרניל חזרתי
    לתפקד לעבוד ובכלל חזר החשק והאנרגיה לחיים אך עם הזמן חלה ירידה בתחילה ייחסתי את זה לעייפות שקיויתי שתעבור אך עם הזמן שמתי לב שאני לא מצליחה להינות מהחיים ובכלל חוסר חשק כללי יש לציין שאני מטופלת אצל רופא מקסים שעוזר ומשתדל , ואכן הוא הוסיף טיפול של ההורמון
    T3 אך גם זה לא עזר הכבדות וחוסר חשק ומחשבות על סוף.. כעת מלפני כשבועיים הוחלפה האנפרניל באיקסל ואני לא מצליחה לתפקד כלומר ללכת לעבודה ובכלל לחיות
    זה מתסכל אותי מאוד כאשר אני מסתכלת על העבר שחייתי נהניתי היה לי חשק וכוח לעשות דברים
    והיום אני כבדה בלי חשק לכלום מרגישה אבודה ושלעולם זה לא ייגמר
    הרופא הסביר לי שזו תקופה קשה בגלל המעבר התרופתי והציע אשפוז על מנת שאהיה בהשגחה מכיון שיש רגעים שאני מרגישה שכבר אין לי כוחות ואני רוצה לגמור מהכל אבל זה לא החיים שאני
    רוצה לפני כ3 חודשים יצאתי מאשפוז והרגשתי טוב וחשבתי שזה מאחוריי אבל כנראה שלא זה פשוט לא נגמר ואני עייפה כבר מלהילחם האם זה ייגמר? כי זה לא נראה לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה זה לא נגמר!!!

הוספת תגובה

• למה זה לא נגמר!!!

ד''ר אירנה נתנאל
    23/05/2008

אנה שלום,

כנראה שאת סובלת ממחלה כרונית. יחד עם זאת, חשוב לי להבהיר שגם במצב כזה ניתן לחיות חיים טובים ואיכותיים. אנשים רבים סובלים ממחלות כרוניות וממשיכים לתפקד, לבנות משפחה ולהינות מהחיים. ייתכן ועדיין לא השלמת עם ההפרעה שלך ולכן את מצפה שזה יגמר. אולי את מרוכזת בעתיד במקום להתמקד בהווה. כדי לסבול פחות לא כדאי להתעסק בכאב. נסי להציב מטרות ולחשוב כיצד להשיגן. אז חייך יהיו מלאים יותר בעשיה פרודוקטיבית ומקדמם, תרגישי שאת לא תקועה ומתקדמת ואז הרגשתך תשתפר משמעותית.

שיהיה לך בהצלחה,
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזו זכות את קובעת שאני חולה כרוני

אנה
    24/05/2008

באיזו זכות את קובעת שאני חולה כרונית , אומנם אושפזתי לראשונה בחיי וטופלתי בחשמל אבל
    הצלחתי לחזור לתפקד ואומנם חלה ירידה וכעת הוחלפה התרופה שקיבלתי לאחר הטיפול בחשמל
    אבל הקביעה הנחרצת שלך על היותי חולה כרונית ועל סמך מה את טוענת זאת ? את אומנם פסיכולוגית וכביכול חושבת שהינך מאבחנת מצבים אך עצתי לך להזהר בדברייך שפגעו בי מאוד
    מכיון שהדבר האחרון שאני רוצה לחשוב הוא שאני חולה כרונית כי הרופא שלי הבטיח לי שאצא מזה
    ושדכאון הוא דבר חולף רק שעליי למצוא את הטיפול התרופתי המתאים שירים אותי
    אבל את באת והורדת אותי עוד יותר למטה ע"י כך שתייגת אותי ככרונית דבר שאני נלחמת בו
    אחרת אין טעם לחיי כי ככה זה לא חיים ורק מי שעבר זאת כנראה מבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

ד''ר אירנה נתנאל
    24/05/2008

אנה שלום,

צר לי שנפגעת מהתשובה שלי. עניתי לך בזהירות ובהסתייגות רבה שבאה לידי ביטוי כאשר כתבתי "כנרא". אני מצטטערת מאוד כי ממש לא היה בכוונתי לפגוע בך.
    יש לך מוטיבציה רבה לטיפול ואני מאחלת לך הצלחה בדרכך!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דיכאון כרוני

.
    26/05/2008

האם דיכאון כרוני זה אומר שאי אפשר לצאת ממנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    26/05/2008

כמובן שאפשר לצאת מדיכאון כרוני. רק צריך לקחת בחשבון שדיכאון יכול לחזור. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות הוכיח את עצמו מבחינה מחקרים כמונע חזרתיות של דיכאון למשך של
    כ 8 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו