לחץ וחרדות בעקבות ברינטליקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ וחרדות בעקבות ברינטליקס
    רונוש
    24/02/2019

חרדות ולחץ
    רונוש24/02/19 20:51
    הי,
    בת 35 נשואה פלוס 3.
    תודה לאל הכל בסדר בחיי בית זוגיות ילדים עבודה... מאז ילדותי הייתי חרדתית ופרפקציוניסטית ברמה נסבלת.
    בשנים האחרונות לאור עומסי היום יום והלחצים - עסק של הבעל, תביעה משפטית פרפקציוניזם שכל הבית והילדים יהיו מתוקתקים, החל לחץ בדמות פסוריאזיס קל, דפיקות לב מואצות, קשיי נשימה, תחושת חנק בגרון ועוד.
    פניתי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מג בשילוב קלונקס 0.5. לאחר חודש חשתי שיפור אבל הציפרלקס דיכא לי חשק מיני, נלחצתי ועברתי למירו. המירו גם במינון נמוך גרם לעיפות והשמנה. החלטתי להפסיק ולנסות להתמודד לבד אך מסתבר שהתת מודע שלי חזק יותר ולמרות שאני לכאורה לא חשה לחץ או חרדה אז יש לי תופעות של קושי בנשימה, מכבש על הלב ומועקה, מעין גולה בגרון (בדיקת אאג תקינה)
    מה שעוזר לי מידי פעם זה לוריוון אחת לכמה ימים. הרופאה רשמה לי כדורים חדשים בשם ברינטליקס 10 מג... לא ראיתי הרבה אינפורמציה עליהם באינטרנט.
    אשמח לעזרתכם האם יש להם תופעות לוואי של השמנה? דיכוי חשק מיני? התמכרות?
    אני מאוד חוששת שמא אצטרך כל החיים לקחץ כדורים אלו וסהכ אני אדם נורמטיבי ושמח שאוהב את החיים...
    אני נוטלת אותם כשבוע בשילוב קלונקס חצי כדור של 0.5 בבוקר וחצי בערב. מאז הברינטלקס אני חשה החמרה בתחושת הלחץ והמחנק וגם בחילות נסבלות. האם זה הסתגלות לתרופה? הקלונקס מאזן מעט את התופעות... עד מתי להערכתך להמשיך עימה עם תופעות אתו?
    לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ברינטליקס

ד``ר בן עמית
    15/03/2019

רונוש היקרה,
    תודה על פנייתך. אני חושב שהיטיבת לתאר את עיקר המצוקות של מטופלים ומטפלים כאחד במקצועי - תופעות לוואי של הטיפול התרופתי. תופעות הלוואי של צירפקלס ומירו שתיארת - אכן מוכרות. ברינטליקס עובדת במנגנון דומה, ולכן למרות שיש לצפות לפרופיל תופעות לוואי שאינו שונה מהותית, יש עדויות ראשוניות לפיהן יתכן והטיפול מוביל לפחות השמנה ועייפות מאשר מירו, ולפחות דיכוי חשק מיני מאשר ציפרלקס, אם כי מכיוון שמדובר בתרופה חדשה, אנחנו עדיין לא יודעים מספיק. אכן, בשבועות הראשונים של הטיפול מקובל לחוש החמרה בתסמינים חרדתיים, שחולפים. אני מקווה שעד עתה - התסמינים כבר חלפו. ולגבי משך הטיפול - למרות שמפתיע, במקרים רבים לאחר כשנה אפשר להתחיל להוריד במינון, ולבסוף להפסיק הטיפול; כנראה כי המוח "לומד" להיות יותר גרוע. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות וכאבים בחזה- התייעצות

רונוש
    15/03/2019

בינתיים הפסקתי כבר עם הברינטליקס, עשה לי חרדות ברמת תחושה של התקף לב.
    לעת עתה אני עם קלונקס 0.5 חצי כדור בבוקר ולסירוגין בערב. הרופא אנר שמינון כזה לא ממכר, שאנסה תקופה ואז נחליט איך להמשיך.
    אם חלילה תופעות החרדה הלחץ בחזה ותחושת המחנק יחזרו, על איזה כדור אתה ממחיץ שלא משמין, מדכא מינית ועושה טוב את העבודה?
    אני ממש מנסה לעבודעל עצמי ולפתח טכניקות הרגעה, התחלתי קואצ'ינג הכל בשאיפה להמנע מכדורים.
    האם לדעתך חצי כדור קלונקס של 0.5 עד כדור ביום זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על נוגד דכאון

ד``ר בן עמית
    30/03/2019

שלום רונוש,
    לצערי לכל הכדורים נוגדי הדכאון תופעות לוואי - אם היה אחד שלא עושה אף אחת מאלה שפירטת, לא היה שום קיום לכל האחרות. זאת אכן בעיה; כך שלצערי אין לי המלצה גורפת, צריך להבין בדיוק עם מה את מוכנה לחיות ועם מה לא... קלונקס אכן ממכר, ועדיף לא להיות במצב שנוטלים כל יום; פסיכותרפיה והרגעה זה בהחלט מצויין, אבל צריך למצוא משהו שעובד עבורך. אם רוצה - אשמח לייעץ אישית, לצערי אין לי כאמור פתרון גנרי. בברכה, ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו