התייעצות חשובה בקשר ל OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות חשובה בקשר ל OCD
    אורן
    09/03/2019

שלום, אני סובל מאו סי די, אני לוקח 60 מ"ג פארוקסטין
    ו 200 מ"ג סרוקוול (רק לאחרונה הפסיכיטרית שלי העלתה לי
    את המינון של הסרוקוול ל 200 מ"ג). הפסיכיאטרית אמרה לי
    להתחיל לקחת את כל 60 מ"ג הפארוקסטין ישר על הבוקר, ואת
    הסרוקוול חצי בבוקר וחצי בלילה, זה נראה לי מוזר כי אני מבין שההסרוקוול והפארוקסטין משלימים אחד את השני, האם לדעתך עלי לקחת את כל 60 המ"ג בבוקר, או חצי בבוקר וחצי בערב ?
    כמו כן קראתי שהמינון המקסימלי לסרוקוול ל או סי די הוא 160 מ"ג, האם זה בסדר לקחת 200 מ"ג כפי שהפסיכיאטרית רשמה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה בקשר ל OCD

הוספת תגובה

• פרוקסטין וסרוקוול - תופעות לוואי וחלוקה לאורך היממה

ד``ר בן עמית
    15/03/2019

שלום אורן,
    תודה על פנייתך. הטוב ביותר תמיד הוא להתייעץ עם הפסיכיאטרית המטפלת, המכירה אותך ללא ספק טוב ממני ותוכל לענות. באופן כללי, פרוקסטין היא תרופה בעלת אפקט מרגיע, ולעיתים מרדים, ולכן נכון שיש אנשים שנוהגים ליטול לפחות מחצית מהמינון היומי בשעות הערב. גם סרוקוול עשויה להרדים; אין חשיבות מיוחדת ליטול את שתי התרופות (סרוקוול ופרוקסטין) יחד. בסופו של דבר אני מציע להתייעץ עם הפסיכיאטרית - חלוקת התרופה לאורך היום תלויה לרוב במידת הרצון שלך באפקט מרגיע, או בהמנעות מישנוניות במשך היום. מבחינת ההשפעה על סיכויי ההצלחה של הטיפול אין למועד הנטילה ביום השפעה מיוחדת.
    באשר למינון - המידע הרשום בעלון הוא בגדר המלצה כללית, ותמיד יש ללכת לפי הוראות הרופא המטפל. ניתן גם לקחת מינון של 1000 מ"ג סרוקוול ביום ללא נזק, כך ש-200 מ"ג זה בהחלט סביר ביותר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו