מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ועליה במינון- התייעצותנעמה17/03/2019
שלום, יש לי שאלה מיקצועית לפסיכיאטר,
7 חודשים אחרי הלידה הראשונה קיבלתי חרדות התחלתי טיפול תרופתי בציפראמיל. אחרי שנה סיימתי טיפול.
ניכנסתי להריון שני ואחריו 4 חודשים קיבלתי שוב חרדות. ושוב התחלתי ציפראמיל חצי כדור 10 מ"ג, לאחר חודשיים זה לא הספיק, היתה הטבה אך שוב חזר והעלתי לכדור 20 מ"ג.
עכשיו אני שנה וחודשיים עם טיפול תרופתי. לפני כחודש שוב החלו תנודות וזה מעט חזר לפרקים, מחשבות מדאיגות שממש גורמות לחרדות עם עצמי, כל היום עסוקה בעצמי איך אני מרגישה-לא מרגישה טוב, מחשבות מציקות כמו על החיים וכו'...
לפני כחודש נפטרה בפתאומיות סבתא של בעלי שהיה לי קשר די טוב איתה וגם עברתי סיפור משפחתי קטן. אני לוקחת הכל אישית וקשה לי עם כל מה שקורה לכולם..
והרגשתי שזה מחמיר לי,
לפני חודשיים ייעץ לי הרופא להעלות את המינון בעוד חצי כדור.
רציתי לשאול את חוות דעתכם בענין,
האם זה יסתיים מתי שהו החרדות האלו אם בעבר הן חלפו?
האם כל החיים אקח את הכדור הזה? (יש לציין אני מהתחלה רוצה כבר לסיים...)
האם יועיל להעלות את המינון?
האם אצא מיזה ואחזור לחיים רגילים כמו פעם?
והאם יש טיפול במקום תרופתי?
ועוד שאלה, האם יש בעיה לקחת לעיתים קרובות כמו פעם בשבוע חצי כדור לוריוון (שמאוד עוזר לי בהתקף או תחושה רע) שאני מרגישה רע?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כל החיים אקח את הכדור הזה?
ד``ר בן עמית23/03/2019נעמה היקרה,
העלית כמה שאלות, ובכל זאת בחרתי בכותרת הנ"ל, כי בעיני זאת השאלה החשובה מכל - האם לנצח אהיה תלויה בכדור? מכורה? רובוט?
ובכן - ראשית כל, אני מבין את הקושי. אף אחד - ובמיוחד לא רופאים, אגב - לא אוהבים ליטול טיפול תרופתי, ובפרט כזה שמשפיע על המוח. יש כמובן המון חלופות לא תרופתיות לחרדה, ואני מנסה להמנע מתרופות במידת הצורך, אבל חלק מעדיפים טיפול תרופתי וזה בסדר גמור. בגדול - הפסקת הטיפול תלויה בסיבה שבגללה הטיפול ניתן; במקרים רבים ניתן לאחר מספר שנים, או אפילו חודשים, להפסיק בהדרגה, והדכאון או החרדה לא חוזרים. מדוע? בין השאר משום שהמוח הוא "פלסטי", ותקופה של טיפול עשויה "לשנות את החיבורים", בצורה כזאת שהמוח "לומד" להיות מאושר ושלו, ולאחר מכן לא זקוק יותר לתרופה. זה מאוד תלוי במצב, אבל בהחלט במקרים רבים - אם כי לא בכולם - יש אפשרות להפסיק את הטיפול, תחת מעקב, ועדיין להרגיש מאושרים ושקטים. לגבי הלוריבן - ממש בסדר, אם זה אחת לכמה ימים. ואם יש שאלות נוספות - אני לשירותך בשמחה. להתראות, ד"ר עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
נעמה24/03/2019ד"ר בן עמית היקר!
תודה רבה כ"כ התרגשתי על המענה המהיר והאיכפתי, פעם ראשונה שאני מקבלת כזה מענה אנושי.
לגבי שאלת העלאת המינון בסוף העלתי את המינון בעוד חצי כדור, ושוב יש תופעות לוואי כמו: ראש תפוס, אדישות, ניתוק מעט,עייפות... מתי יעברו התופעות האלו?
ןהאם תשתפר ההגשה? (יש לציין שבתחילת טיפול היה לי ממש המון תופעות לוואי)
והאם יש אפשרות לזרז את הריפוי ע"י שיטות שונות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)