מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגיש משתגע לאחר עישון גראסרוני22/03/2019
שלום דוקטור.
לפני כשבוע עשנתי פעם ראשונה באופן רציני לא שכטה פה ושכטה שם מה . בהתחלה ההרגשה הייתה בסדר עד שהתחלתי להרגיש תחושות מוזרות שלא הצלחתי להסביר לסובבים אותי , התחלתי להכנס לעוד יותר חרדה שזהו אני משתגע וכנראה אני אשאר ככה והייתי בחרדות ובתחושות הזויות לאורך כל ההשפעה .
יום למחרת התועררתי הרגשתי סוג של בסדר אבל באאוט רציני אבל בסדר, לאחר כמה ימים התחילו לי מחשבות ותחושות מוזרות שאפילו אני לא כזה מצליח להסביר.
זה התחיל שהתחלתי לבחון כל דבר לעומק הדברים הכי קטנים נגיד שותה כוס מיים במחשבה חושב איך מה איך זה ומנסה להבין ופתאום נכנס לחרדה שאני לא יודע להסביר . זה המשיך למצב שאני לא מצליח להבין מה אני מה אני אני מקווה שזה לא ישמע קריטי אבל אני מגיע למצב שאני מנסה להבין לא יודע איך להסביר ולהגיד אבח משהו כמו מנסה להבין את התודעה שלי מי אני וזה קופץ לי במחשבה פתאום ואני נחרד ונגנס לפניקה שאני לא מצליח להסביר .
שאני אכישהו משנקרא זורם ומנסה לא לחשוב אז אני סוג של נרגע ומתפקד רגיל אבל ברגע שזה בא אני מתחרפן ברגע שאני מתחיל לשקוע בזה מי מה לאפילו מזה הדבר הזה זאת אומרת אני ,אני נכנס לחרדה לשניות ושוב זה מרפה עד למחשבה שקופצת שוב.
אני מרגיש שהתחרפנתי והגעתי למצב שאני שאני מנסה להסביר אני לא מצליח להסביר תתחושה שיש לי .
חשוב לי להגיד שבצבא אובחנתי בהפרעה של ocdשל בעיקר מחשבות טורדניות הזיות וזה נרגע עם השנים ועכשיו לאחר עישון גראס נהיה לי משהו מוזר מאוד
תודה על עזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אורח26/03/2019אני לא רופא וגם מעולם לא ניסיתי גראס אבל אני סובל מ-OCD קשה ואנסה לענות לך מה שאני יודע.
דבר ראשון, אני מכיר מקרוב הרבה אנשים שמעשנים גראס ומשיחות רבות איתם אני יכול להגיד לך שמה שאתה מתאר זה בדיוק מה שהם מתארים. אין לך מה להיבהל, זאת תופעה ידועה ומוכרת כתוצאה מעישון גראס. אלא שעל אנשים שונים זה משפיע בצורה שונה, יש כאלה שאצלם התופעה היא קלה ולא גורמת להם מצוקה ויש כאלה שזה גורם להם סבל ולחץ נוראי. וזה בהחלט הגיוני ונורמלי שעל אנשים מסביבך זה לא השפיע בצורה כזאת קשה ועליך כן.
דבר שני, גם ללא עישון גראס, OCD גורם לכל התופעות שהזכרת. אתה כותב שאתה לא מצליח להסביר בדיוק מה קורה בתוך הראש שלך, אבל אני לצערי מבין היטב למה אתה מתכוון. אני במשך שנים סובל מכל התופעות שהזכרת בגלל ה-OCD שלי, לפעמים זה יותר נרגע ולפעמים זה ממש בעוצמה חזקה ובצורה מלחיצה מאוד. וגם אני מתקשה מאוד להסביר את מה שעובר אצלי בראש. כי זה דברים בתוך מהלך המחשבה שכמעט לא ניתן להסביר בכתב או בדיבור, אבל כאמור מי שסובל מזה יודע מה זה.
גם אני פעם פחדתי שזה משהו קריטי ושיגעתי את הרופאים שלי שאולי יש לי משהו הרבה יותר קשה מ-OCD כדוגמת סכיזופרניה או פגיעה קוגניטיבית חס וחלילה. אבל האמת היא שזה בדיוק התופעות של "OCD מחשבתי" ולא של מחלה אחרת.
מה שקרה אצלך זה ששילוב של OCD שכבר היה לך מקודם עם ההשפעה של גראס, הם שיצרו את התופעות שאתה מתאר בעוצמה כל כך חזקה. זה דבר ידוע שמי שסובל ממחשבות טורדניות, גראס מגביר את זה עוד יותר. זאת הסיבה היחידה שלמרות שלאורך השנים אנשים ניסו לשכנע אותי לעשן גראס וטענו שזה יעזור למצב הנפשי שלי, סירבתי בכל התוקף והתרחקתי מזה מאוד, כי במקרה שלי זה יכול להחמיר את המצב חלילה.
אני לא רופא, ככה שאני לא יכול לתת לך המלצות גורפות מה לעשות עכשיו, חוץ מאשר להימנע מגראס. אבל מנסיון כואב שלי, אם יש OCD בכל מקרה צריך טיפול אצל אנשי מקצוע, אחרת יום אחד זה פתאום מחמיר עד למצב שהחיים הופכים לסיוט וצריך אשפוז פסיכיאטרי. לכן לא כדאי לחכות שזה יקרה אלא לפנות לפסיכיאטר. חשוב למצוא פסיכיאטר טוב עם המלצות, כי לא כולם יודעים לטפל נכון ב-OCD מחשבתי. וכמה שלא נעים להגיד, לא כולם יודעים להתייחס למטופל בצורה מכובדת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בחרדה ואובססיות לאחר עישון קנביס
ד``ר בן עמית30/03/2019רוני היקר,
אכן החמרה בחרדה וכפייתיות היא תופעת לוואי מוכרת של שימוש בקנביס, בפרט בסוג החומרים שקיימים היום בשוק, בהם תכולת THC גבוהה ביותר. כך שאתה לא לבד. יחד עם זאת, חשוב לי לציין שאני לא מכיר אף אחד שנפגע באופן תמידי מעישון חד פעמי של קנביס - למוח יכולת מופלאה לתקן את עצמו, ולכן גם אם עברת חוויה לא נעימה וזה נשאר איתך - אני משוכנע שהכול יחלוף בימים הקרובים. אם צריך משהו נוסף - אני לשירותך. בברכה, ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)