מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות פסיכיאטריות ותרופות נגד צרבתאורח25/03/2019
שלום רב,
האם תרופות נגד צרבת וחומציות בקיבה, בפרט אומפרדקס, לנטון, פמוטידין/גסטרו וכן כדורי טאמס למציצה, עלולים להפריע לספיגה של התרופות שאני נוטל ל-OCD קשה או להתנגש איתם ? מדובר בציפרלקס+ויפאקס, לוריבן ובונסרין.
האם ניתן לקחת את התרופות הפסיכיאטריות הקבועות שלי ביחד עם תרופה נגד צרבת או שצריך להמתין ביניהם זמן מסויים כדי לא לפגוע בהשפעתם ?
ועוד שאלה - באינטרנט, בעיקר באנגלית, אפשר למצוא מקרים של אנשים שתרופות כמו אומפרדקס ולנטון גרמו להם תופעות לוואי פסיכיאטריות, בעיקר דיכאון וחרדה. האם זה משהו שצריך לחשוש מפניו ? יש לציין שכשניסיתי לקחת לנטון כמה שבועות ברציפות, התחלתי להרגיש החמרה בדיכאון וחרדה, אבל בהכירי את עצמי אני יודע שרוב הסיכויים שזה פסיכולוגי ולא אמיתי.
כמו כן, כבר עברתי בירור גאסטרו כולל גאסטרוסקופיה ובדיקות נוספות ולא נמצאה סיבה לצרבות, לכן כל מה שנאמר לי זה לקחת תרופות לצרבת במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציות תרופתיות
ד``ר בן עמית30/03/2019שלום ידידי,
עוד בטרם נדון באינטראקציות של נוגדי צרבת והתרופות האחרות - בעקרון לא מומלץ ליטול בונסרין, ציפרלקס וויאפקס באופן קבוע - כל אלה עלולים לגרום לתופעות לוואי ואף לסיכון, וכדאי להתייעץ בנושא עם איש מקצוע. חלק מתרופות נוגדות צרבת (למשל אומפרדקס) עלולות להגביר את רמת נוגדות הדכאון, כולל ציפרלקס, וגם להחמיר את תופעות הלוואי שלהן; זה לא קשור למועד נטילת התרופה. נשמע שהמקרה מורכב וצריך לנהל אותו מקרוב, כדי לשמור על בטיחותך ויעילות הטיפול; במידת הצורך אשמח לעזור. בברכה, ד"ר עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורח30/03/2019שלום ד"ר ותודה על התשובה,
אני לוקח ציפרלקס ויפאקס ובונסרין לא ביוזמה שלי אלא בפיקוח של פסיכיאטרים מומחים. פשוט זה השילוב הכי טוב שבינתיים מצאו ל-OCD הקשה שלי. תרופות אחרות (נוגדי פסיכוזה במינון נמוך, אנאפרניל, לוסטרל) גרמו תופעות לוואי מעיקות עד בלתי נסבלות. ציפרלקס לבד לא מספיק לי כי 20 מ"ג לא עשו את העבודה מספיק טוב ולפי הוראת משרד הבריאות לא מעלים מינון מעבר ל-20 מ"ג, אז הוסיפו לי 75 מ"ג ויפאקס. נעשו כמה נסיונות ארוכים רק עם ויפאקס במינון עד 300 מ"ג, גם זה לא היה מספיק טוב. בנוסף יש לי בעיית שינה קשה שנובעת מהחרדה ובונסרין זה בינתיים הכדור היחיד שעוזר לי לישון בלי לעשות יותר גרוע. נוסו גם סרקוול, זיפרקסה, איטומין, נוזינן במינונים נמוכים, שאמנם הפילו אותי למיטה, אבל גרמו לעייפות קשה במשך היום עד חוסר תפקוד ובאופן פרדוקסלי החמרה בחרדה. ניסיתי עוד הרבה תרופות, כולם היו גרועות יותר מציפרלקס+ויפאקס+בונסרין.
בכל מקרה, אנסה לשאול את השאלות שלי בביקור הקרוב שלי אצל הפסיכיאטרית, אבל משום מה התרשמתי שהיא ממעיטה בערכן של אינטראקציות עם נוגדי צרבת, כמו גם רופאת המשפחה שלי.
השאלה האם בינתיים אני יכול להיעזר בפמוטידין שהוא ללא מרשם ? בכדורי טאמס למציצה ?
והאם פמוטידין מסוגל לגרום תופעות לוואי של חרדה או דיכאון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות בין תרופתיות
ד``ר בן עמית04/04/2019שלום ידידי,
לא ידוע לי שפמוטידין יכול לגרום לדכאון או חרדה, וזאת בהחלט אפשרות טובה, למרות שלדעתי פחות יעיל. אכן משמעות האינטראקציה עם נוגדי חומצה פחות מדאיג מאשר האינטראקציה בין נוגדי הכאון לבין עצמם, אבל אם בפיקוח מומחית - זה בסדר גמור. בהצלחה! ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)