חוסר היענות לטיפול נוכחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר היענות לטיפול נוכחי
    דניאל מ.
    07/04/2019

דניאל בן 25.
    סובל ממספר הפרעות ביניהן: דיכאון קליני, חרדה מוכללת, חרדה חברתית, או.סי די.
    מזה כחודשיים נוטל ציפרלקס במינון 20 מ"ג ליום, בשעות הבוקר-צהריים. בחודשיים-שלושה האחרונים (עוד מלפני תחילת הטיפול) מרגיש חרד, מתוח, עצבני ומדוכא מאוד, מנותק מכול מה שקורה סביבי, אדם חסר חיוניות ומשמעות. כמעט כלום לא מעניין אותי ולא מצליח לעורר בי רגש חיובי (הנאה, סיפוק, ביטחון, אושר).
    כמו כן אני סובל מתופעות של תפקוד קוגניטיבי ירוד שדי מדאיגות אותי כמו: ירידה חדה מאוד בריכוז וביכולת החשיבה, חשיבה לא מאורגנת, ירידה משמעותית מאוד בזיכרון (יותר לטווח קצר), בלבול, קושי בהבעת רצונות, צרכים ודעות באמצעות מילים (קושי להתבטא ולמצוא את המילים הנכונות).
    אציין שאני עובד בתעסוקה מוגנת כשלושה ימים בשבוע בשעות הערב. מעבר לכך כמעט ולא עוסק בפעילות משמעותית, מרגיש שכול פעולה קטנה גורמת לי חרדה, לחץ ועצבנות. גם כאשר אני בבית, בקושי רב מצליח למצוא עניין בדבר מה, מתקשה לשבת ולהתמקד בעשייה, ולרוב דרוך ומצוי באי שקט, יותר בשעות הבוקר מבשעות הערב.
    בנוסף אני מבלה שעות רבות במיטה, ישן הרבה, 10-12 שעות. כמעט ואין לי תיאבון, נמנע מיציאה מהבית ללא ליווי, נמנע עד כמה שאפשר מתקשורת עם אנשים בעבודה ואפילו עם בני משפחה.
    בעבר ניסיתי מספר תרופות אחרות כמו אנאפרניל במינון של 150 מ"ג (שגרמה לי יובש חריף ביותר בפה וקושי ביציאת שתן), סרוקסט ופריזמה במינונים משתנים שלאחר זמן מה הפסיקו לשפר את הרגשתי. כעת אינני סובל מתופעות הלוואי כתוצאה משימוש בתרופות האחרות, אולם בקושי מצליח לתפקד ביומיום, מרגיש ממש מושבת ומנוטרל מעשייה.
    אני סבור שאינני מגיב לטיפול בציפרלקס ומעוניין לדעת כיצד ניתן למצוא את התרופה המתאימה ביותר למצבי ולתופעות שציינתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר היענות לטיפול נוכחי

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי...

דניאל מ.
    11/04/2019

היום בביקור אצל הפסיכיאטרית, הציעה להחליף טיפול ללוסטרל במינון של 100 מ"ג ליום, כמובן להתחיל ב-25 מ"ג ולהעלות את הכמות באופן הדרגתי. האם זו חלופה טובה לדעתך? האם המעבר לתרופה זו ישפר אצלי את הפרעות החשיבה (ירידה משמעותית מאוד בזיכרון לטווח הקצר, בלבול, ריכוז ירוד, ירידה בהבנה של מידע שנאמר לי מפי אנשים, חשיבה מפוזרת ולא מאורגנת) שמהן אני סובל בשלושה-ארבעה חודשים האחרונים, שלדעתי החמירו כתוצאה מנטילת הציפרלקס במינון של 20 מ"ג ליום? כמו כן חלה אצלי גם החמרה משמעותית מאוד בעוצמת החרדה החברתית. אני במצב כזה שפיתחתי חרדות גם מפני תרופות פסיכיאטריות, כיוון שחושב שהן כבר עלולות לא לסייע לי ואף להחמיר את תחושת חוסר האונים כתוצאה מהפגיעה בתפקוד המוחי. אני גם לא סומך במידה רבה על עצת הפסיכיאטרית ובכלל על הפסיכיאטרייה, מכיוון שזהו מדע לא מדויק ואין אפשרות לדעת בוודאות את מידת התאמתה של תרופה מסוימת למטופל זה או אחר. מצפה לחוות דעתך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת

ד``ר בן עמית
    27/04/2019

דניאל היקר,
    תודה על התיאור המפורט. אכן נשמע לי שלוסטרל היא בחירה מוצלחת ביותר. בהצלחה! ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו