תרופות ואוטיזם. שינוי תרופתי במסגרת חוץ ביתית.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות ואוטיזם. שינוי תרופתי במסגרת חוץ ביתית.
    יעל
    22/04/2019

שלום רב,
    בני נכנס לפני 5 חודשים להוסטל המיועד לאוטיסטים בתפקוד גבוה עם בעיות התנהגות. הוא בן 19. עם הגיעו נטל את התרופות הללו: אדראל, קלונקס, לוסטרל ואביפיליי. כעת על פי הוראותיה של הפסיכיאטרית העובדת שם, הוא נוטל את כל התרופות הללו: זיפרקסה (למרות שהוא לא סכיזופרן), רידזין, לוסטרל, קלונקס. יש לציין שמאז הקוקטייל החדש הוא שמן עוד יותר, גם לפני כן סבל מעודף משקל, ובנוסף, איבד זיכרון לטווח הקרוב. השינוי בא בעקבות התפרצויות אלימות. לי זה נשמע הזוי. כיצד נותנים תרופה פסיכוטית למי שאיננו כזה? מה עוד שהתרופה מביאה לחוסר וויסות מוחלט בנושא התיאבון. מדוע רושמים תרופה כמו רידזין המיועדת לחולי אלצהיימר? אולי להם יש כרגע יותר שקט, אבל אני כלל לא ישנה בשקט. אם ניתן לקבל איזשהו הסבר.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפה תרופתית באוטיזם

ד``ר בן עמית
    27/04/2019

יעל היקרה,
    בהחלט אפשר להבין את לחצך - את אמא ודואגת, ולא פשוט. בגדול המהלך הוא החלפת נוגד הפסיכוזה מאביליפיי לזיפרקסה + רידזין. זיפרקסה אכן משמינה יותר מאביליפיי בדרך כלל, וזאת החשודה בעיני. קשה לי לומר מדוע יש החמרה בחוסר שקט - יש לעבוד על זה עם צוות ההוסטל, שרואים אותו ומכירים אותו, ולא רק תיאורטית. לא הייתי מרגש מהתוויות ("רידזין=אלצהיימר", "אנטיפסיכוטית=סכיזופרניה", כי השמות מטעים. "נוגדות פסיכוזה" ניתנות לאוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות אכילה, דכאון, מאניה, ולמעשה מרבית ההפרעות הפסיכיאטריותץ שאני יכול לחשוב עליהן. כך שהטיפול מקובל, סביר, וכנראה לא עובד מספקי טוב - ועל כך צריך לדון עם הצוות. בהצלחה, ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו