סרוב לקיחת טיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוב לקיחת טיפול תרופתי
    אבי
    24/04/2019

שלום רב.
    הבן שלי בן 21 ואובחן עם כמה בעיות קשות.
    חרדות קשות,דיכאון עמוק,כפייתיות.
    כל הנ"ל הביא אותו לחוסר תפקוד,כל היום בחדר ולא מדבר עם אף אחד.עקב הנ"ל,לא מצליח לישון יותר משלוש שעות רצוף,בזמן האחרון יש לו גם מצבים פסיכוטים קלים.
    השאלה שלי...מה אנחנו כהורים אמורים לעשות אם הילד לא מוכן לקחת שום טיפול תרופתי והמצב שלו רק הולך ומידרדר?
    הילד במצב הנ"ל כבר שנתיים ולא מוכן לעזור לעצמו עם טיפול תרופתי.יש לו חרדות רק מלקרוא את תופעות הלוואי של הכדורים שנרשמו לו.
    אין לו נטיות אובדניות והוא לא מסוכן לעצמו ולסובבים אותו,אך יש לו מחשבות שאין טעם לחיים וכו...
    הצענו לו גם אשפוז יומי וגם לזה הוא לא מסכים.
    מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו אם הוא לא מוכן לעזור לעצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוב לקיחת טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• סירוב לתרופות

ד``ר בן עמית
    27/04/2019

אבי היקר,
    בעיה שאני נתקל בה מדי יום. בקיצור - אין מה לעשות. הגבר הזה, אפילו שהבאת אותו לעולם, יש לו זכות על גופו, ואין דרך חוקית להכריח אותו לעשות שום דבר. הוא לא עובר על החוק. הפתרון הוא "רך" - לשכנע, להטיל סנקציות, ומה שעובד; זה מאוד קשה ודורש סבלנות ונסיונות רבים, ללא ספק. אנימציע לפגוש איש מקצוע טוב, להתחיל להתייעץ איתו גם בלי הבן, ולנסות לחבר בינהם, עם ציפיות צנועות. בהצלחה, ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ברוך
    27/04/2019

אני ממש לא רופא, אבל גם אני סובל מכל הנ"ל ובמשך שנים לא הסכמתי לקחת שום תרופה פסיכיאטרית. הסיבה העיקרית לכך הייתה כי תופעות הלוואי שכתובות בעלון וברחבי האינטרנט, באמת נשמעות מפחידות נורא, במיוחד עבור מי שגם ככה סובל מחרדה קשה.
    1) אנא אל תעשו שום דבר בכוח, בטוח לא אשפוז בכפייה.
    2) טיפול פסיכולוגי יכול לעזור מאוד, למה לא לנסות זאת?
    3) בנוסף לטיפול פסיכולוגי - במקום להנחית עליו תרופות שנרשמו לו בלי לשאול את דעתו, תנסו להפגיש אותו עם פסיכיאטר אמפטי, שיסביר לו בצורה נעימה שתרופות SSRI נגד חרדה ודיכאון אינם כאלה מפחידות כמו שאפשר לחשוב מקריאה באינטרנט או בעלונים של התרופות, ורוב תופעות הלוואי המתוארות אין כמעט סיכוי שיקרו לו. שיסביר לו שאף אחד לא כופה עליו שום דבר ואם ירגיש לא טוב מהתרופות - תמיד יוכל להפסיק או לקבל עזרה, בלי לפחד מאשפוז או טיפול כפוי. שיסביר לו שהתרופות נועדו אך ורק לגרום לו להרגיש יותר טוב וממילא אם ירגיש שיותר טוב לו בלי תרופות, אף אחד לא יכריח אותו לעשות מה שהוא לא רוצה.
    4) הסבירו לו בפירוט - אתם בעצמכם, או איש מקצוע, מה הבעיה הנפשית שממנה הוא סובל, מה המשמעות של זה, איך התרופות משפיעות על המוח, איך החיים שלו צפויים להשתפר אם הטיפול יצליח, גם מה עלול לקרות לו אם לא יטפל בעצמו (החמרה במצב הנפשי ובעוצמת החרדה). אני נפגשתי עם כמה פסיכיאטרים שנים רבות לפני שהעזתי לקחת טיפול תרופתי, אבל אף אחד מהם לא טרח להסביר לי את כל הנ"ל. יכול להיות שאם היו מסבירים לי את כל זה מהתחלה, הייתי מתחיל בטיפול הרבה שנים קודם והיה נמנע ממני הרבה מאוד סבל ונזק.
    5) לפי מה החלטתם שיש לו מצבים פסיכוטיים קלים? לפעמים קל להתבלבל בין חרדה וכפייתיות קשים לבין מצב פסיכוטי, אבל מדובר בשתי מחלות שונות לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו