מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה הדרגתית מויפקס- התייעצותאור28/04/2019
שלום רב,
אני לוקח כמה שנים ויפקס XR 150 בעקבות חרדות
בחצי שנה האחרונה ירדתי בליווי רופא למינון של 75
במקביל התחלתי טיפול בשיחות ויש שיפור הדרגתי וחיובי
אני רוצה לנסות להגמל מהתרופה ופניתי להומאופתית שרקחה לי פורמולה טבעית
ניסיתי להיגמל אבל הרגשתי רעידות, עצבנות וקשיים בשינה.
היא אמרה לי לשקול לצרף לפורמולה היפריקום אך במקביל אמרה להתייעץ עם רופא כי הוא עשוי להביא למצב של סינדרום סרוטוניםן
האם ניתן לשלב אותו ביחד כחלק מהגמילה? ( למשל ברגע שארד ל37.5 מ"ג אז לפצות על כך בשליש מהמינון המקובל של היפריקום)
האם ניתן בכלל להיגמל מויפקס? זה נתן לי תחושה שזה בלתי אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס
ברוך01/05/2019בתור מי שלקח הרבה שנים ויפאקס ועדיין לוקח, אני יכול להגיד בוודאות שאפשר להיגמל ממנו. עשיתי את זה פעמיים, אכן יש תופעות גמילה שונות ועצבנות היא אחת מהן, אבל כמה שזה לא נעים בסוף זה עובר.
שאלה אחרת היא האם הדבר כדאי. גם אני ניסיתי כל מיני פתרונות הומאופטיים, במהלך השנים הייתי אצל כמה הומאופטים ומומחים אלטרנטיביים אחרים ולצערי זה הביא מעט מאוד תועלת אם בכלל. אני מבין בהחלט את הרצון למצוא פתרון טבעי ללא תרופות, אבל להבדיל מהרבה תרופות אחרות, ויפאקס היא לא תרופה מפחידה ולא גורמת תופעות לוואי קשות, אז אם היא עוזרת לך אולי שווה לך להמשיך.
לגבי היפרקום, אני יודע שכן יכולה להיות בעיה לשלב עם ויפאקס, עדיף שהרופא יענה בוודאות. לי אישית היפרקום לא ממש עזר, אבל כידוע על כל אחד זה משפיע אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)