תרופה לחרדה ודיכאון שאינה גורמת להשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה לחרדה ודיכאון שאינה גורמת להשמנה
    גילה
    14/09/2019

היי....
    לפני שלוש שנים, קיבלתי מהפסיכיאטר ציפרלקס במינון 10 מג בעקבות התקפי חרדה וחרדה כללית. תוך חצי שנה העלתי 20 קילו.
    לאחר כמעט שנה הפסקתי את הכדורים על דעת עצמי. הגמילה הייתה בסדר. לא הורדתי את הקילוגרמים העודפים מאז.
    בחודשים האחרונים אני סובלת מדיכאון וחרדה שמתבטאת בחוסר שקט, דפיקות לב, שרירים מתוחים, חוסר חשק לפגוש אנשים, חוסר ריכוז.
    רופאת משפחה רשמה לי לוסטרל במינון 50 עם אופציה לעלות ל100. האם לוסטרל עשוי לגרום להשמנה???? אם ציפרלקס גרם לי להשמין, מגביר את הסיכוי שאשמין עם לוסטרל? האם לוסטרל מתאימה לתסמינים שתיארתי? האם יש תרופה לחרדה ודיכאון שאינה גורמת להשמנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוגדות חרדה והשמנה

ד``ר בן עמית
    19/09/2019

שלום,
    זה אינדיבידואלי, אבל כל התרופות מקבוצה זו יכולות לגרום להשמנה. זה שציפרלקס גרם להשמנה אכן מעלה את הסיכון שהדבר יחזור על עצמו, אבל אין לדעת. לפעמים משמינים כי החרדה דיכאה את התיאבון וכאשר החרדה עוברת התיאבון חוזר, וזה לא בגלל התרופה. אם רופא המשפחה לא יודע אני מציע להוועץ בפסיכיאטר, במסגרת פגישה.
    בהצלחה
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו